Ποιός είναι ο νέος Πρύτανης του ΔΠΘ, Κομοτηναίος Καθηγητής Ιατρικής, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης

Γέννημα-θρέμμα Θρακιώτης και δη Κομοτηναίος (έλκει την καταγωγή του από τους Υφαντές Κομοτηνής).
Πολυχρονίδης

Για πρώτη φορά Θρακιώτης Πρύτανης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Γέννημα-θρέμμα Θρακιώτης και δη Κομοτηναίος (έλκει την καταγωγή του από τους Υφαντές Κομοτηνής), είναι ο νέος Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εξελέγη σήμερα το απόγευμα, Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υπηρέτησε είκοσι οκτώ μήνες στρατιωτικής θητείας, και έκτοτε διαγράφει λαμπρή επιστημονική και ακαδημαϊκή καριέρα ως γιατρός-χειρουργός και πανεπιστημιακός δάσκαλος στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ.  

Δείτε ένα μέρος από το πλούσιο βιογραφικό του:

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή στις 26 Σεπτεμβρίου του 1955. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου εισήχθη μέσω πανελληνίων εξετάσεων. Από τον Ιούνιο του 1982 μέχρι τον Οκτώβριο του 1984 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Από τον Νοέμβριο του 1982 μέχρι τον Οκτώβριο του 1984 εκπαιδεύτηκε σαν εσωτερικός βοηθός στη Χειρουργική Κλινική του 216 Στρατιωτικού Νοσοκομείου με Δ/ντη τον Αρχίατρο Γ. Μηνόπουλο, και έλαβε ενός χρόνου ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής. Από τον Νοέμβριο του 1984 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1988 εκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με Δ/ντη τον Καθηγητή Κ. Μανωλά, και έλαβε μετά από εξετάσεις τον Φεβρουάριο του 1989, την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού. Οκτώβριο του 1988 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με βαθμό άριστα· η Διδακτορική του Διατριβή με θέμα «Το βιομαγνητικό προφίλ του φυσιολογικού και χολοστατικού ήπατος», ήταν πειραματική εργασία και έγινε στο Εργαστήριο της Πειραματικής Χειρουργικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με Δ/ντη τον Καθηγητή Κ. Σιμόπουλο. Απρίλιο του 1989 εξελέγη άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης στην Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Φεβρουάριο του 1990 ορκίστηκε Λέκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατόπιν εκλογής του από το Σώμα των Εκλεκτόρων του Τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου τον Σεπτέμβριο του 1989. Ιούνιο του 1994 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ιούνιο του 1998 εξελέγη Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής, Δεκέμβριο του 2001 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής, και τον Μάιο του 2009 εξελέγη Καθηγητής. Από το 2010 έχει διατελέσει Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για δύο συνεχόμενες θητείες (από 1 Σεπτεμβρίου 2013 έως 30 Νοεμβρίου 2017), και Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Θράκης από το 2012 έως σήμερα.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood