Εκπρόσωπος της νέας γενιάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας που εξελέγη με 71%, βάζει πλώρη με το σύνθημα: «Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1978.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Georgetown University College της Ουάσιγκτον. Μετά την αποφοίτησή του το 2000, απέκτησε την πρώτη εργασιακή του εμπειρία στο Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά, στο University College of London.

Από το 2001 έως το 2007 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα που στηρίζεται σε βιολογικά πρότυπα, με την επωνυμία ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑ ΑΕ.

Από το 2005 έως τον Σεπτέμβριο του 2007, ήταν Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, του πρώτου κέντρου έρευνας και πολιτικής ανάλυσης στον χώρο της φιλελεύθερης σκέψης και ιδεολογίας στην Ελλάδα.

Είναι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Χ.Α.Ν.Θ.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά, και αρθρογραφεί τακτικά σε ελληνικές και ξένες εφημερίδες.

Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007, έλαβε 29.166 ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, και κατέλαβε την έκτη θέση.
Ως Βουλευτής, διατέλεσε:

– Γραμματέας της Βουλής.

– Μέλος της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων, και της Ειδικής Επιτροπής για τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

– Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην Οικονομική Επιτροπή της Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για τη διετία 2007-2009.

– Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων για τη Χιλή, και μέλος των Ομάδων Φιλίας για τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα.

Τον Οκτώβριο του 2007 ανέλαβε αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

Στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, έλαβε 35.107 ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, και κατέλαβε την πέμπτη θέση.
Τον Μάρτιο του 2010 ανέλαβε αναπληρωτής Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Στις Περιφερειακές Εκλογές της 14ης Νοεμβρίου του 2010, εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

Στις Περιφερειακές Εκλογές της 25ης Μαΐου του 2014, εξελέγη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 71,03%.

Είναι τακτικό μέλος στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα  για την περίοδο 2014-2019.