Πολάκης, Παππάς, Σταθάκης, Σπίρτζης, Γαβρόγλου, Αχτσιόγλου, Κουντουρά, Αποστόλου, Κουρουμπλής, Χαρίτσης, Ξανθός, Φάμελλος, Τσιρώνης, Κόκκαλης, και Φωτάκης, θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους τοπικούς φορείς για να συνδιαμορφώσουν έναν ρεαλιστικό, σύγχρονο και βιώσιμο, αναπτυξιακό οδικό χάρτη. 

Με τη συμμετοχή δεκαπέντε υπουργών και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, και ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα πραγματοποιηθεί το επερχόμενο (13 και 14 Νοεμβρίου) Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στο ξενοδοχείο Chris & Eve Κομοτηνής.  

Κατά τις εργασίες του θα τεθούν επί τάπητος, θα εξεταστούν και θα χαρτογραφηθούν, θέματα υποδομών, παραγωγικής ανασυγκρότησης, αγροτικής ανάπτυξης – ανασυγκρότησης της υπαίθρου, παιδείας – έρευνας, επενδύσεων, υγείας, τουρισμού, μεταφορών, ενέργειας, περιβάλλοντος, εργασιακών και ψηφιακής σύγκλισης.

Το συνέδριο – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του inkomotini.news – θα ξεκινήσει στις 14:00 της Δευτέρας 13 του μηνός, με τους χαιρετισμούς του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) ΑΜ– Θ, δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, και του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, ενώ την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης.

Θα ακολουθήσουν το απόγευμα της ίδιας μέρας δύο παράλληλα στρογγυλά τραπέζια, και τέσσερα ακόμη την επομένη, Τρίτη 14 του μηνός.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 19:30 της Τρίτης 14/11, της οποίας θα προηγηθούν ομιλίες του Δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη και του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου.   

Η θεματολογία των στρογγυλών τραπεζιών και οι Υπουργοί που θα λάβουν μέρος:

Δευτέρα 13/11

  • Στρογγυλό τραπέζι με θέματα Υποδομών, Μεταφορών και Ψηφιακής Σύγκλισης, και τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών, Χρήστου Σπίρτζη, Νίκου Παππά, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
  • Στρογγυλό τραπέζι με θέματα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, και τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών, Γιώργου Σταθάκη, Αλέξη Χαρίτση και Σωκράτη Φάμελλου.

Τρίτη 14/11

  • Στρογγυλό τραπέζι με θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Υπαίθρου, και τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών, Ευάγγελου Αποστόλου, Γιάννη Τσιρώνη και Βασίλη Κόκκαλη.
  • Στρογγυλό τραπέζι με θέματα Παιδείας και Έρευνας, και τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών, Κώστα Γαβρόγλου και Κώστα Φωτάκη.
  • Στρογγυλό τραπέζι με θέματα Επενδύσεων, Εργασιακών και Τουρισμού, και τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών, Έφης Αχτσιόγλου και Έλενας Κουντουρά.
  • Στρογγυλό τραπέζι με θέματα Υγείας, και τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη.