Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη, επισκέφθηκε ο νέος Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Αλή Ριζά Ακιντζή.

Ο Περιφερειάρχης συζήτησε με τον Τούρκο Πρόξενο τα σοβαρότερα κοινά προβλήματα που απασχολούν τις γείτονες περιοχές, και όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτά είναι: «Οι πλημμύρες του ποταμού Έβρου που είναι ένα θέμα στο οποίο θα πρέπει να παρέμβει και η Αθήνα αλλά και η Άγκυρα, γιατί η κοίτη του ποταμού είναι περιορισμένη και θα πρέπει κάποια στιγμή να εκβαθυνθεί για να μην υποκείμεθα σε ζημίες και οι δύο πλευρές. Ένα άλλο θέμα είναι η παρέβρια εκατέρωθεν καταπολέμηση των κουνουπιών, για να μην είναι η παρέμβαση μονόπλευρη και χωρίς αποτέλεσμα, και ένα τρίτο θέμα που μας πλήττει αυτή την εποχή, είναι οι ζωονόσοι».

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν σε ανθρώπινο επίπεδο  χωρίς να εμπλέκονται οι αυτοδιοικητικοί σε κεντρικές πολιτικές.

Ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος αναφέρθηκε στη διάθεσή του για την έναρξη μιας πιο στενής συνεργασίας με τον γειτονικό νομό Αδριανούπολης στην Τουρκία, για τη βελτίωση της οικονομίας αλλά και του τουρισμού και των δύο χωρών, θέμα για το οποίο ο κ. Παυλίδης επισήμαινε ότι είναι σύμφωνος και πως προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθεί με την καθιέρωση της βίζας 72 ωρών, ένα κίνητρο που πρέπει να εφαρμοστεί και στη ΠΑΜ-Θ, και σ’ αυτό θα συμβάλλει η ανακατασκευή του τελωνείου των Κήπων που είναι στα άμεσα σχέδια.

Για όλα τα θέματα έγινε εποικοδομητική συζήτηση και δόθηκαν οι κατευθύνσεις για μια μελλοντική συνεργασία προς όφελος και των δύο πλευρών.