Καθήκοντα Υφυπουργού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει, μετά από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η μέχρι πρότινος Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Στη θέση της που μένει κενή, τοποθετήθηκε ένα από τα καινούργια πρόσωπα του κυβερνητικού σχήματος, η 30χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου.

notopoulou1Η νέα Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης γεννήθηκε το 1988 και είναι το μικρότερο σε ηλικία μέλος της κυβέρνησης. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη – αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης – και σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας.

Η κ. Νοτοπούλου είναι στέλεχος της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ήταν υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Μέλος της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», και εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2014. Με συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης, έχει υλοποιήσει καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Από το Νοέμβριο του 2016 ήταν προϊσταμένη του γραφείου της Γενικής Γραμματείας πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.