ΑΛΚΗΣ 1Το χόμπι του επάγγελμα αποφάσισε να κάνει ο Άλκης Καρκατσέλης, όχι όμως στη γενέτειρά του την Κομοτηνή, αλλά στον Λαγκαδά όπου ζει τα τελευταία χρόνια, ανοίγοντας κατάστημα ποδηλάτων.

Το ποδήλατο είναι η ζωή του, αφού με αυτό μετακινείται καθημερινά, αθλείται και συμμετέχει σε αγώνες mountain. Ο Άλκης Καρκατσέλης με καταγωγή από την Κομοτηνή, μας ξεναγεί στο κατάστημα του και μας μαθαίνει τα μυστικά του ποδηλάτου…

«Η οικονομική κρίση έχει και τα καλά της, αφού βοήθησε ώστε όλο και περισσότεροι κάτοικοι του Λαγκαδά να μετακινούνται πλέον οικονομικότερα και πιο γρήγορα. Με την κρίση θυμηθήκαμε το ποδήλατο» αναφέρει χαριτολογώντας ο Αλκης, που παρότι ετοιμάζεται να διανύσει την πέμπτη δεκαετία της ζωής του, διατηρεί αθλητική γραμμή χάρη στο ποδήλατο. «Δεν πηγαίνω στο γυμναστήριο, όμως κάνω ποδήλατο τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα. Δυστυχώς στο Λαγκαδά δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, όμως θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα με ελάχιστο κόστος, όπως πχ. παρκινγκ ποδηλάτων ώστε να ασφαλίζουν τα ποδήλατα οι ιδιοκτήτες τους, αφού πολλά παιδιά μου αναφέρουν πως δεν πηγαίνουν στο σχολείο με το ποδήλατο, καθώς φοβούνται μήπως τους το κλέψουν».

Δυστυχώς, παρότι ο Λαγκαδάς ενδείκνυται για χρήση ποδηλάτου, οι περισσότεροι μετακινούνται με αυτοκίνητα και μηχανάκια. Ξεχωρίζουν ορισμένοι ηλικιωμένοι που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το παλιό τους ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, σε αντίθεση με τους νέους που προτιμούν το μηχανάκι. Ο Αλκης μου εξηγεί: «Είναι γεγονός ότι οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι χρησιμοποιούν πιο εύκολα το ποδήλατο, καθώς έχουν συνδέσει τη ζωή τους με αυτό. Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν αυτοκίνητα, το ποδήλατο ήταν για τον Λαγκαδιανό το μοναδικό μέσο μετακίνησης».

Όμως, ας μην σταθούμε μόνο σε αυτό, αφού σύμφωνα με τον Αλκη, η περιοχή γύρω από τον Λαγκαδά (Βερτίσκος, Σοχός, Χωρούδα) διαθέτει θαυμάσια ποδηλατικά μονοπάτια τα οποία με την κατάλληλη αξιοποίηση μπορούν να μετατραπούν σε χώρους αθλητισμού για αγώνες ποδηλασίας βουνού, που θα προσελκύσουν όχι μόνο αθλητές, αλλά και τουρίστες.

ΑΛΚΗΣ 2

Προς το παρόν ο Αλκης συμμετέχει σε αγώνεςmountain ανά την Ελλάδα και νιώθει να το απολαμβάνει. Για αυτό τον λόγο “βάφτισε” και το κατάστημα του «210», που είναι ο αριθμός συμμετοχής του σε έναν από τους δεκάδες αγώνες mountain που έχει λάβει μέρος.

ΑΛΚΗΣ 3

Το κατάστημα ποδηλάτων “210” βρίσκεται στην Λουτρών 33 (πάροδος) και το τηλ. επικοινωνίας 2394 110277, κιν. 6936 822 060.

Πασχάλης Μητρακούδης

ΠΗΓΗ: http://www.lagadas.net/index.php?act=viewProd&productId=4962

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: inkomotini.gr