ΜΠΑΙΚΜε τη διοργάνωση του «1ου Bike Challenge» στην Κομοτηνή, ο ποδηλατικός σύλλογος της πόλης «Θράκας Ιππέας», ολοκληρώνει τη σειρά των θερινών δράσεών του.

Πιο συγκεκριμένα, στο Πανθρακικό Στάδιο (περιοχή ΟΑΕΔ), την Κυριακή 21/9, «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», θα διεξαχθούν αγώνες δεξιοτεχνίας και αντοχής, στους οποίους θα μπορούν να λάβουν μέρος αγόρια και κορίτσια 8-17 ετών.

Οι εγγραφές θα γίνουν 10:00 – 11:00, και θα ακολουθήσουν οι αγώνες, οι τρεις πρώτοι των οποίων θα βραβευθούν, ενώ αναμνηστικό δίπλωμα θα δοθεί σε όλα τα παιδιά.

Στους αγώνες δεξιοτεχνίας οι μικροί ποδηλάτες θα πρέπει  να περάσουν από ειδικά εμπόδια, όπως τραμπάλα, πύλες εισόδου, δοκό ισορροπίας, κ.λπ.

Ο αγώνας αντοχής θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα με πασσάλους και κορδέλες.

Για τον ισότιμο ανταγωνισμό, τα παιδιά θα διαγωνίζονται ανά ηλικιακές ομάδες.

«Στόχος μας είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά όλα εκείνα τα οφέλη που μόνο η ποδηλασία μπορεί να δώσει, τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική ανάπτυξη ενός ατόμου. Σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε όλους τους δημότες αρωγούς, προκειμένου να καλλιεργήσουμε τη λεγόμενη ποδηλατική παιδεία», σημειώνει ο πρόεδρος του «Θράκα Ιππέα» κ. Κυριάκος Γκογκότσης.

Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: 2531021385 & 6945157155.