Τελετή απόδοσης πιστοποιητικών στους δώδεκα μαθητές τεχνολογικών ειδικοτήτων του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus Plus, οι οποίοι ταξίδεψαν για 15 μέρες στην Ιταλία επισκεπτόμενοι επιχειρήσεις για την αποκόμιση εμπειριών, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου. 

Η υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, κ. Μαίρη Σταθοπούλου, ανέφερε: «Είναι ένα πρόγραμμα όπου πήγαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ στην Ιταλία για να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις μέσω της μαθητείας σε ιταλικές επιχειρήσεις. Ένα πρόγραμμα πλήρως χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. που περιλάμβανε πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, επίσκεψη στη Ρώμη, στην Μπολόνια, στη Βενετία και στη Φλωρεντία, και πρακτική άσκηση που είναι ο στόχος του προγράμματος, για να αποκτήσουν τα παιδιά ευρωπαϊκή εμπειρία μέσα σε ένα ξένο επιχειρησιακό περιβάλλον. Έχουν αποκτήσει πλούσιες γνώσεις δεξιότητας και ζωής. Το πρόγραμμα αυτό είναι το δεύτερο που υλοποίησε το 1ο ΕΠΑΛ μέσα στο 2015 και είχε απόλυτη επιτυχία και έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι. Τα παιδιά λαμβάνουν τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά που πιστοποιούν τη γνώση και την εμπειρία που απέκτησαν στην ξένη χώρα. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να δίνουμε στους μαθητές μας μια δυνατότητα να αναβαθμίσουν το προσωπικό τους πορτφόλιο και να αισθανθούν πιο πολύ ευρωπαίοι πολίτες και να ενδυναμώσουν την προσωπικότητά τους, να δούνε με νέες προοπτικές την αγορά εργασίας και γενικότερα τη ζωή».

Από τη μεριά της, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κ. Μαίρη Κσμίδου, σημείωσε: «Τα ευρωπαϊκά προγράμματα αυτού του επιπέδου είναι πραγματικά προγράμματα τα οποία δείχνουν την αγαστή συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών, προάγουν την τεχνολογική εκπαίδευση, παρέχουν στους μαθητές όχι μόνο γνώσεις τυπικές, αλλά και δεξιότητες ζωής, και φυσικά είναι αυτά τα οποία επιβεβαιώνουν την υπέροχη αυτή δουλειά η οποία γίνεται μέσα στα σχολεία μας, ιδιαίτερα στο 1ο ΕΠΑΛ που εδώ και χρόνια ασχολείται με αυτά τα προγράμματα. Συγχαίρω τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για όλη αυτήν την προσπάθεια».