Πικετοφορία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησε η τοπική οργάνωση Ξάνθης της ΚΝΕ, δείχνοντας την αλληλεγγύη της στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης και ζητώντας την απελευθέρωση της 16χρονης έφηβης Άχεντ Ταμίμι που συνέλαβαν μέσα στο ίδιο της το σπίτι με την κατηγορία της αντίστασης κατά των αρχών.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ Ξάνθης τονίζει:

«Σήμερα  ο λαός της Παλαιστίνης δίνει τον δικό του αγώνα για να αποκτήσει τη δική του ανεξάρτητη πατρίδα ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Στη χώρα της Παλαιστίνης υπάρχουν παιδία που αντί να πηγαίνουν στο σχολείο τα στέλνουν στις φυλακές του Ισραήλ. Οι ανήλικοι Παλαιστίνιοι που βρίσκονται φυλακισμένοι στο Ισραήλ σύμφωνα με στοιχεία, ανέρχονται στους 350, ενώ πάνω από 8.000 παιδιά από την Παλαιστίνη έχουν συλληφθεί και περάσει από ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000, όπου το ποσοστό καταδικαστικών αποφάσεων εναντίον των Παλαιστινίων αγγίζει το 100% (!), ανάμεσά τους και η Άχεντ Ταμίμι.

Με τη βοήθεια των ΗΠΑ και της Ε.Ε. που συνεργάζονται οικονομικά και στρατιωτικά μαζί του, το Ισραήλ εντείνει την επιθετικότητα, τη βία και την καταστολή απέναντι στις δίκαιες αντιδράσεις του Παλαιστινιακού λαού. Απέναντι σε αυτή την κατάσταστη, η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει αυτό το έγκλημα, αφού αρνείται να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος, οργανώνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τον ισραηλιτικό στρατό κατοχής, όπως και το Ισραήλ συμμετέχει στο ΝΑΤΟ που εξαπολύει πολέμους ενάντια σε δεκάδες λαούς, όπως στη Συρία, το Ιράκ και αλλού.

Η φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας έχει ξεσηκώσει τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο! Οι νέοι, οι φοιτητές και οι σπουδαστές της χώρας μας, δεν γίνεται να κλείνουμε τα μάτια στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή και να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Είναι και δική μας υπόθεση να υπερασπιστούμε κάθε νέο και το δικαίωμά του να ζει ελεύθερος στον τόπο του, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, χωρίς ξένους και ντόπιους δυνάστες».