Οι δύο δράστες τα επεξεργάζονταν και ετοιμάζονταν να τα διαθέσουν προς πώληση

Δύο άνδρες, ένας 43χρονος και ένας 39χρονος, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη, γιατί ετοιμάζονται να ρίξουν στην αγορά 405 κιλά μύδια που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Τις συλλήψεις έκαναν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, τα οποία κατέσχεσαν και την παραπάνω ποσότητα μυδιών.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση, σε συνεργασία με στελέχη της Π.Ε. Έβρου, οι λιμενικοί μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα – βορείως του εμπορικού λιμένα, όπου εντός ανοικτής πυλωτής οικοδομής, διαπίστωσαν ότι οι δύο δράστες είχαν αποθηκεύσει και επεξεργάζονταν τα 405 κιλά των ακατάλληλων μυδιών, μέρος των οποίων μάλιστα υπολείπονταν των νόμιμων διαστάσεων. Για την ακρίβεια, τα 80 από τα 405 κιλά ήταν μύδια διαστάσεων από 3 έως 4  cm, ήτοι μικρότερα του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 5 cm.

Επίσης, τα ανωτέρω τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά.