Διαστάσεις έχει λάβει τα τελευταία 24ωρα το θέμα που προέκυψε με τη δημοσιοποίηση εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, δίνεται η σαφής οδηγία “Τάγματα εθνοφυλακής δεν θα παρελάσουν”.
Το θέμα έχει θορυβήσει τους κόλπους των εθνοφυλάκων, ιδίως καθότι το 2017 έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – δηλαδή την Κυβέρνηση, δηλαδή την Πολιτεία – ως … “Έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων”!
Πάντως, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην παρελάσουν τμήματα εθνοφυλάκων στην  παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Μάλιστα επισημαίνεται, πως το εν λόγω έγγραφο προκύπτει από πρωτόκολλο του μακρινού 1986, ωστόσο επειδή το “τέρας” της γραφειοκρατίας καλά κρατεί, η επίμαχη οδηγία δεν απαλείφθηκε, με αποτέλεσμα να “ενεργοποιείται” υπηρεσιακώς κατά τρόπο copy-paste…
Ερωτηθείσα σχετικώς η Χρύσα Ούτση, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπογράμμισε πως “για την εθνοφυλακή αποφασίζει ο υπουργός εθνικής άμυνας και όχι τα γενικά πρωτόκολλα του παρελθόντος”.