Πετυχημένο το 2ο Φαρμακευτικό Συνέδριο ΑΜ-Θ

Συμμετείχαν περισσότεροι από τετρακόσιοι σύνεδροι.
Panel_Proedron

Περισσότεροι από τετρακόσιοι σύνεδροι από όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αλλά και από πολλά σημεία της χώρας, έδωσαν το «παρών», στο 2ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη και το οποίο διοργάνωσαν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι και οι ΣΥ.ΦΑ. της Περιφέρειας με ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης.

Στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου η πρόεδρος του Φ.Σ. Ξάνθης Δέσποινα Κάλφα, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέας Γερόπουλος, και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Ο εργασίες του συνεδρίου περιλάμβαναν:

  • Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Το φαρμακείο του σήμερα: προκλήσεις και ευκαιρίες», στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Απόστολος Βαλτάς, αντιπρόεδρος Α’ ΠΦΣ & πρόεδρος Φ.Σ. Λέσβου, Σεραφείμ Ζήκας, γενικός γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ & πρόεδρος Φ.Σ. Θήβας, Αναστάσιος Τερζής, πρόεδρος Φ.Σ. Έβρου, Σίσσυ Ρακιτζή, πρόεδρος Φ.Σ. Καβάλας, Αλέξανδρος Τσαπέκος, πρόεδρος Φ.Σ Ροδόπης και Αναστάσιος Ρόντσης, πρόεδρος Φ.Σ. Σερρών. Τη συζήτηση συντόνισε η πρόεδρος του Φ.Σ. Ξάνθης, Δέσποινα Κάλφα.
  • 9 ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος.
  • Σεμινάριο Ομοιοπαθητικής με θέμα «Βασικές αρχές της ομοιοπαθητικής – ο ρόλος του φαρμακοποιού».

Τις ομιλίες πραγματοποίησαν πανεπιστημιακοί, όπως ο καθηγητής Παιδιατρικής του ΔΠΘ κ. Αθανάσιος Χατζημιχαήλ, ο αναπληρωτής καθηγητής του Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ κ. Δημήτριος Ρέκκας, και ο αναπληρωτής καθηγητής Μοριακής Φαρμακολογίας & Φαρμακογονιδιωματικής στο Τμήμα Φαρμακευτικής ΑΠΘ κ. Ιωάννης Βιζιριανάκης, καθώς και άλλοι επιστήμονες υγείας.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Φ.Σ. Ξάνθης Δέσποινα Κάλφα, «τα μηνύματα που έδωσε το Συνέδριο και οι προβληματισμοί που προέκυψαν, ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι. Μόνο τότε θα μπορούμε να λέμε ότι θα αντιμετωπίσουμε το αύριο επιτυχώς και θα σταθούμε όρθιοι και ως επιστήμονες και ως επαγγελματίες».

Οι φαρμακοποιοί, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου:
1) Ανέδειξαν τον ρόλο του φαρμακοποιού και του φαρμακείου στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην αυτοθεραπεία.
2) Ανέκυσαν τη φαρμακευτική περίθαλψη και κλινική πρακτική στον ελληνικό χώρο και ανέπτυξαν τις προκλήσεις που παρουσιάζονται σήμερα και τις προοπτικές που ανοίγονται.
3) Αναγνώρισαν την αναγκαιότητα της δια βίου εκπαίδευσης με πιστοποίηση των φαρμακοποιών και της αναβάθμισης την παρεχόμενων υπηρεσιών εντός του φαρμακείου, ανταποκρινόμενοι πλήρως στον επιστημονικό τους ρόλο.
4) Επισήμαναν τη σημασία του να επιχορηγούνται τα περιφερειακά συνέδρια από τον ΠΦΣ ώστε να έχουν και οι φαρμακοποιοί της Περιφέρειας τις ίδιες ευκαιρίες επιμόρφωσης με τους συναδέλφους τους στα μεγάλα αστικά κέντρα.
5) Διατράνωσαν την ανάγκη ενότητας του κλάδου τους και της συσπείρωσής τους γύρω από τους Φ.Σ. και τους ΣΥ.ΦΑ.

Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood