Πετυχημένο (και) το 3ο Φεστιβάλ Πελαργών στον Πόρο Φερών

Πετυχημένο (και) το 3ο Φεστιβάλ Πελαργών στον Πόρο Φερών.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΑΡΓΩΝ (5)

Στις 8 και 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 3ο Φεστιβάλ Πελαργών στον Πόρο Φερών. Η συμμετοχή του κοινού από τον οικισμό του Πόρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής ήταν μεγάλη κατά τη διάρκεια του διήμερου, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, συμβάλλοντας στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Στο Φεστιβάλ μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν και να διασκεδάσουν μέσω βιωματικών και διαδραστικών δραστηριοτήτων.

Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια για παιδιά, ενημερωτικές παρουσιάσεις για τα χαρακτηριστικά, τις συνήθειες και τις διαδρομές του αγαπημένου πουλιού, δακτυλίωση νεοσσών Πελαργών, ξεναγήσεις στις φωλιές τους και στον ποταμό Έβρο.
Η δεύτερη μέρα συνεχίστηκε με τουρνουά ποδοσφαίρου και σκάκι, δακτυλιώσεις νεοσσών πελαργών, ποδηλατοδρομία, και ολοκληρώθηκε το βράδυ με αυτοσχεδιαστική παράσταση από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Φερών, ομιλίες και χαιρετισμούς από τους επισήμους και λαϊκό γλέντι.

Συνδιοργανωτές τoυ Φεστιβάλ ήταν η Δημοτική Ενότητα Φερών, ο Οικισμός του Πόρου, ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου «Διγενής Ακρίτας», η ΔΕΔΔΗΕ Αλεξανδρούπολης και η Ελληνική Ομάδα Πελαργών Ciconia.

Συμμετείχαν και συνεργάστηκαν ακόμη, μαθητές και δάσκαλοι του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Φερών, του ΚΔΑΠ Φερών, η Λία Βουλγαρίδου, η Μαρίνα Παυλάκη, οι Σύλλογοι «Ορφέας» και «Αγία Σοφία» Φερών, η 31 Μ/Κ Ταξιαρχία, το Α.Τ. Φερών, το ΕΚΑΒ, το ΜΦΙ Αλεξανδρούπολης, ο Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς και το WWFΕλλάς.

Με οδηγό τη φετινή επιτυχία της εκδήλωσης οι ιθύνοντες δεσμεύονται για τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ και τη συνέχιση δράσεων για την προστασία του Πελαργού και των ενδιαιτημάτων του και τα επόμενα χρόνια.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood