Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συναντήθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης και ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, στο γραφείο του πρώτου στο δημαρχείο της πόλης.

«Παραγωγική και ειλικρινή», χαρακτήρισε  τη συζήτηση που είχαν, ο κ. Πετρίδης, εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς και τη βεβαιότητά του για επερχόμενη «κυβερνητική αλλαγή».

Στον κ. Χαρίτου ευχήθηκε με νόημα: «Πραγματικά ελπίζω και εύχομαι να παίξει τον ρόλο που του αξίζει και που θα είναι χρήσιμος για τον τόπο μας».

Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο «για την πολύ φιλική υποδοχή και τον ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο», και σημείωσε: «Άκουσα με προσοχή τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο, κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τις θεσμικές ανεπάρκειες και την υποχρηματοδότηση. Χαίρομαι που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες για τον τόπο μας, και ανυπομονώ για την περαιτέρω συνεργασία μας από τη θέση του κυβερνητικού βουλευτή που ελπίζω να μου εμπιστευτούν οι συντοπίτες μου».

ΧΑΡΙΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 2

Ταυτόχρονα ο κ. Χαρίτου συμπλήρωσε:

«Δεσμεύσεις μου με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν:

– Η ανακούφιση του Δήμου από την οικονομική ασφυξία.

– Η στήριξη των κοινωνικών δομών και η ενίσχυσή τους, μιας και οι ΟΤΑ θα αποτελέσουν τον δίαυλο για τα μέτρα αποκατάστασης την ανθρωπιστικής κρίσης.

– Η υλοποίηση των απαραίτητων θεσμικών αλλαγών για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των Δήμων».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Αρχή μου και προσωπική μου δέσμευση, είναι η συνεργασία με τον Δήμο και τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής και για την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Η θωράκιση της Θράκης και κατά συνέπεια της Ροδόπης, είναι σημαντικός πυλώνας για τη θωράκιση όλης της χώρας, όπως τόνισε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επόμενος Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας».