Ένα παραμύθι μέσα από το οποίο ζωντανεύουν κλασικά παραμύθια, και που στόχο έχει να ψυχαγωγήσει  και να οδηγήσει τους μικρούς θεατές σε μια διαδικασία αυτογνωσίας, ανεβάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής.

Ο λόγος για το «Περπατώ εις το δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδη, που θα παρουσιαστεί σε δύο παραστάσεις κοινού, στις 26 Νοεμβρίου και στις 8 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 20:00), ενώ ήδη τα πρωινά ανεβαίνει για τα σχολεία της περιοχής.

Σοφία Μενεσελίδου: «Πολιτιστική επένδυση στη νέα γενιά»

«Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής ανταποκρινόμενο με συνέπεια στις ιδρυτικές του αρχές και θεωρώντας ότι το παιδικό θέατρο οφείλει να έχει μια ξεχωριστή θέση στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης του, ανεβάζει φέτος στην παιδική του σκηνή το θεατρικό έργο της Στέλλας Μιχαηλίδη το οποίο θεωρούμε ότι εκπληρώνει με τον ωραιότερο τρόπο έναν από τους βασικούς στόχους που έχουμε: την πολιτιστική επένδυση στη νέα γενιά του τόπου μας μέσω της τέχνης του θεάτρου», σημειώνει η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σοφία Μενεσελίδου, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για άλλη μια παράσταση που βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο ντόπιο έμψυχο δυναμικό.

Μυρσίνη Λαντζουράκη: «Μια παραμυθοσαλάτα όπου η πραγματικότητα αλληλοσυμπληρώνεται με τη φαντασία»

«Η παιδική σκηνή είναι αυτή που προωθεί τον πολιτισμό στα παιδιά της περιοχή μας», επισημαίνει η σκηνοθέτις Μυρσίνη Λαντζουράκη, χαρακτηρίζοντας το έργο ως «μια απίστευτη παραμυθοσαλάτα που σκιαγραφεί την πορεία από την αθωότητα στην ωριμότητα με πρόσωπα μιας άλλης εποχής που η δράση τους θυμίζει πράγματα και καταστάσεις τωρινές, σ’ ένα παιχνίδι όπου η πραγματικότητα αλληλοσυμπληρώνεται με τη φαντασία».

Τι λένε οι πέντε ηθοποιοί

«Βρίσκω πολύ ελπιδοφόρο ότι το ΔΗΠΕΘΕ δημιουργεί παιδική σκηνή και συμμετέχει πολύ ενεργά στον πολιτισμό σε ό, τι έχει να κάνει με το παιδί», αναφέρει η Ρίτα Μοσχίδου, ενώ η Χρύσα Ιωααννίδου αναφέρει: «Πανέμορφη παράσταση γιατί μια ομάδα ανθρώπων συνεργάζεται με πολύ αγάπη για το παιδί – τα παιδιά μέσα από το θέατρο ανακαλύπτουν τον εαυτό τους». Η Ασπασία Πιτιλάκη, ή αλλιώς η … κοκκινοσκουφίτσα του έργου, εξηγώντας ότι σε όλο το έργο έχει κρίσεις ταυτότητας, διερωτάται: «Θα βρω τελικά τον εαυτό μου στο τέλος;». Η Εύα Δήμου απευθύνει την έκκληση: «Παρακαλώ τον κόσμο να αγκαλιάσει το θέατρο. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι εποχές είναι δύσκολες και πως αρκετοί θεωρούν το θέατρο ως πολυτέλεια, γι’ αυτό το εισιτήριο είναι το χαμηλότερο δυνατό». Η μόνη μη Κομοτηναία, εκ Δράμας ορμώμενη ηθοποιός, Βούλα Παναγιωτίδου, ευχαριστεί γιατί «έχω πάρει πάρα πολύ αγάπη και φιλοξενία σε αυτή την πόλη».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη
Μουσική: Μαρίνος Τόκας
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης
Βίντεο: Μιχάλης-Δανιήλ Βαμβακάς
Επιμέλεια φωτισμών: Γιάννης Τζατζανάς
Επιμέλεια ήχου-βίντεο: Ελένη Αποστολίδου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Εύα Δήμου, Χρύσα Ιωαννίδου, Ρίτα Μοσχίδου, Βούλα Παναγιωτίδου, Ασπασία Πιτιλάκη.