Ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 6 Ιουνίου, η προθεσμία που είχαν στη διάθεσή τους όσοι ενδιαφέρονταν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για την πλήρωση των θέσεων διευθυντών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας υποβλήθηκαν 10.665 αιτήσεις. Οι παραπάνω υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 7.062 θέσεις διευθυντών στις ισάριθμες σχολικές μονάδες. Συγκεκριμένα, για τα 3.656 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υποβλήθηκαν 5.064 αιτήσεις, ενώ για τα 3.406 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποβλήθηκαν 5.601 αιτήσεις.

Για τις θέσεις διευθυντών των 390 σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι υποψηφιότητες ανήλθαν συνολικά σε 553. Ειδικότερα, στα 198 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αντιστοιχούν 272 υποψήφιοι διευθυντές, ενώ για τις αντίστοιχες θέσεις των 192 σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπεβλήθησαν 281 αιτήσεις.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων προβλέπει την αξιολόγηση των προσόντων τους, τη συνέντευξη, καθώς και τη διατύπωση γνώμης από τον οικείο σύλλογο διδασκόντων.