Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

κ. Γιώργος Παυλίδης

Την αντίθεσή της με μια ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα του κλάδου του τουρισμού, εκφράζει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, συντασσόμενη με τους παραγωγικούς φορείς του κλάδου, τον οποίο όπως θυμίζει, θεωρεί «στρατηγικό πυλώνα» του αναπτυξιακού της σχεδιασμού.

Η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας έχει ως εξής:

“H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στηρίζει και επενδύει στον κλάδο του τουρισμού, ως στρατηγικό πυλώνα στο αναπτυξιακό της μοντέλο.

Με αφορμή τη φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, διατυπώνουμε την έντονη ανησυχία μας και τις αντιρρήσεις μας, γιατί θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη αύξηση του κόστους θα αφαιρέσει όχι μόνο από την επισκεψιμότητα, αλλά και από τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα. 

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και οι φορείς του τουρισμού εκφράζουν την κοινή αγωνία τους για το μέλλον του κλάδου, και θεωρούν ότι σε περίπτωση υιοθέτησης του συγκεκριμένου μέτρου, θα υπάρξει ακύρωση σχεδιασμών, οπισθοδρόμηση στην τουριστική ανάπτυξη, απώλειες θέσεων εργασίας”.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, τονίζει: “Οι επαγγελματίες μας του τουρισμού δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, και με τη στήριξη και συνεργασία τους, τα δεδομένα της φετινή περιόδου στην Περιφέρειά μας είναι ήδη ανοδικά. Καλούμε τους αρμόδιους σε Ελλάδα και Ευρώπη να αναλογιστούν τις ευθύνες τους”.