Σύσκεψη με τους Δημάρχους των Δήμων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ από όπου θα διέλθει ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου – TAP, συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, σε συνέχεια της σύσκεψης που συμμετείχε ο ίδιος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή επίσης των Περιφερειαρχών Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, αναφορικά με τον προγραμματισμό των έργων κοινωνικής ευθύνης που θα υλοποιήσει η εταιρεία TAP AG στις περιοχές διέλευσης του αγωγού.

Στη σύσκεψη με τους Δημάρχους της ΑΜ-Θ συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συντονισμού των ενεργειών ανάμεσα στην Περιφέρεια και τους Δήμους, δεδομένου ότι τα προβλεπόμενα κονδύλια πρέπει να απορροφηθούν και τα έργα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να ολοκληρωθούν μέσα στο διάστημα των τριών ετών που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει η κατασκευή του αγωγού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Ισμέτ Καδή, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσελης, και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Νέστου κ. Νίκος Βαλσαμίδης.