Συνάντηση εργασίας με τη Διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε., στη Θεσσαλονίκη, για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, είτε επειδή η Περιφερειακή Αρχή χρηματοδοτεί συγκεκριμένα έργα, είτε επειδή κάποια εκτελούνται στον γεωγραφικό της χώρο, είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος μετέφερε την ευρεία δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας για τις απαράδεκτες πολυετείς καθυστερήσεις και τα θανατηφόρα δυστυχήματα ατυχημάτων.

Ειδικότερα, τέθηκαν επί τάπητος τα έργα:

  1. Τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες, που πρέπει να περαιωθεί εντός του 2016, ειδάλλως θα προκληθεί τεράστια εθνική οικονομική επιβάρυνση / Αποφασίστηκαν ενέργειες για την ολοκλήρωσή του εντός του έτους.
  1. Τμήμα Αρδάνιο – Μάνδρα, στο οποίο επιβάλλεται να γίνουν εγκαίρως οι δέουσες τεχνοκρατικές διορθώσεις που δημιούργησαν αγκυλώσεις και καθυστερήσεις / Αποφασίστηκε να γίνουν τεχνοκρατικές συναντήσεις επίλυσης των προβλημάτων για την επίτευξη της ομαλής προόδου του έργου.
  1. Κόμβος ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Διευκρινίστηκε ότι επίκειται η παράδοση του εναπομείναντος τμήματος Κομοτηνής – ΒΙ.ΠΕ.
  1. Κάθετος Άξονας Νυμφαίας – Εγνατίας Οδού, που εξελίσσεται ομαλά.
  1. Υλοποίηση του Κάθετου Άξονα Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα, για τον οποίο συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα.
  1. Ο μεγάλος περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης του οποίου η μελέτη ολοκληρώθηκε, πλην όμως δεν υπάρχει χρηματοδότηση.
  1. Η άμεση πρόσβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από την Εγνατία, για να επιταχυνθεί ο χρόνος διακομιδής των ασθενών.
  1. Η μελέτη του αυτοκινητόδρομου Δράμα – Καβάλα, της οποίας η ολοκλήρωση εκτιμάται εντός του 2016. Τέθηκε το θέμα της μέγιστης δυνατής διασύνδεσης και της μη δημιουργίας προβλημάτων όχλησης στους οικισμούς απ’ όπου διέρχεται. (Σημειώνεται ότι στην παρούσα χρονική στιγμή στην εκπόνηση των μελετών του αυτοκινητόδρομου Δράμα-Αμφίπολη δεν εμπλέκεται η Εγνατία Οδός).
  1. Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη περάτωσης του έργου και αποκατάστασης της προ 15 μηνών κατολίσθησης στο ύψος της Καβάλας.