“Επιτυχημένη” χαρακτηρίζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, την παρουσία της στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, που θεωρείται η σημαντικότερη τουριστική έκθεση στην Ευρώπη για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας αναφέρει:

“Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ μέσω του  αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, άνοιξε έναν κύκλο συμμετοχών σε διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού, στοχεύοντας σε μια αγορά η οποία έχει αυξητική τάση και αναπτύσσεται ραγδαία τόσο στην Γερμανία, όσο και στην υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη. Η  TourNatur εστιάζει σε αθλητικές δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, η ποδηλασία, το κανό καγιάκ, το παραπέντε, η ιππασία κ.α., δραστηριότητες που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και συγκεντρώνουν όλο και περισσότερους τουρίστες. Στο περίπτερο της ΠΑΜΘ διατίθετο υλικό προβολής στη Γερμανική γλώσσα για όλη την Περιφέρεια ως προορισμός, αλλά και των ειδικών μορφών τουρισμού που μπορεί να αναζητήσει ο επισκέπτης. Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού πραγματοποίησε μια σειρά από ενδιαφέρουσες συναντήσεις Β2Β, τόσο με ταξιδιωτικούς πράκτορες που ειδικεύονται στο συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν, όσο και με δημοσιογράφους αλλά και ταξιδιωτικούς και μπλόγκερ, με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην TourNatur, ο κ. Αντωνιάδης, δήλωσε: «Αποτελεί στρατηγικό στόχο της Περιφερειακής μας Αρχής η ανάδειξη του φυσικού και τουριστικού πλούτου της περιοχής μας και η ενίσχυση της τουριστικής εισροής από τη Γερμανική αγορά. Θεωρούμε ότι η Περιφέρειά μας μέσω του εναλλακτικού τουρισμού μπορεί να αυξήσει την τουριστική εισροή της καθώς επίσης και να μεγαλώσει την τουριστική περίοδο της. Η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην TourNatur σηματοδοτεί και την στρατηγική ανάδειξης και προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που αναπτύσσονται στην Περιοχή μας”.