– Γ. Παυλίδης: «Η πολυετής, ατελής καταπολέμηση των προηγούμενων ετών, έχει επιδεινώσει την κατάσταση».

Ως «έργο μείζονος σημασίας, όχι μόνο για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά κυρίως για την ανάπτυξη όλων των περιοχών, ιδίως των παραθαλάσσιων – παραποτάμιων», αξιολογείται από τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ η καταπολέμηση των κουνουπιών σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής, στην οποία γίνεται αναφορά σε «ορατά αποτελέσματα»: «Στόχος να γίνει ότι είναι δυνατό και νόμιμο για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση για τα έτη 2015-2016.Η καταπολέμηση έχει ξεκινήσει και γίνεται εντατικά. Τα θετικά της αποτελέσματα είναι κατά κοινή ομολογία ορατά».

Στην ίδια ανακοίνωση καλούνται σε ενεργοποίηση «όλοι οι συμπολίτες μας στους ιδιωτικούς τους χώρους, με τους τρόπους που θα τους υποδειχθούν», και επισημαίνεται ότι «η καταπολέμηση είχε αρχίσει με τα διαθέσιμα της προηγούμενης σύμβασης και συνεχίζεται με τις νέες συμβάσεις 2015-2016 που υπογράφηκαν πενήντα μέρες νωρίτερα από την τελευταία, εκείνη του 2013».

Σε δήλωσή του, δε, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, υπογραμμίζει: «Επιχειρήσαμε ό,τι αποτελεσματικότερο επιτρέπουν οι συνθήκες, η επιστήμη και η νομιμότητα, να το εντάξουμε στο έργο καταπολέμησης των κουνουπιών. Να χτυπήσουμε τη μάστιγα. Γνωρίζουμε ότι η πολυετής, ατελής καταπολέμηση των προηγούμενων ετών, έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για την επιτυχία του έργου. Θέλουμε την συνεργασία όλων».