Χθες, η νομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοποίησε πως το αίτημά της προς το Υπουργείο Οικονομικών, για χρηματοδότηση της αποκατάστασης της γέφυρας Κομψάτου που κατέρρευσε, και της εκτέλεσης εργασιών στατικής ενίσχυσης της παλιάς γέφυρας της περιοχής, είχε θετική έκβαση, με την έγκριση κονδυλίου ύψους 1,6 εκ. €.

Σήμερα, το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ενοχλημένο προφανώς, είτε από το γεγονός ότι για το θέμα ενδιαφέρθηκε και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, είτε από το γεγονός ότι η νομαρχιακή επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος γνωστοποίησε τη θετική εξέλιξη (είτε και από τα δύο), εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο ανακοινώνει ότι … και η Περιφέρεια είχε στείλει ανάλογο αίτημα στο Υπουργείο.

Το δελτίο Τύπου του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ:

«Αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, και στην οποία υποστηρίζει ότι η αποκατάσταση της γέφυρας του ποταμού Κομψάτου στο πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο, καθώς και οι εργασίες σήμανσης και ασφάλειας στο παλαιό τμήμα Πολύανθου-Ιάσμου και στατικής επάρκειας της παλαιάς γέφυρας, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν ως έργα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατόπιν αιτήματος δικού της και των βουλευτών Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση, θα θέλαμε να προβούμε στις παρακάτω διευκρινίσεις:

  1. Αμέσως μετά την πτώση της γέφυρας, και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, με έγγραφό της προς το Υπουργείο Οικονομίας, αιτήθηκε ποσό ύψους 1.716.000 ευρώ ώστε να προχωρήσει τόσο στην αποκατάσταση της γέφυρας που κατέρρευσε, όσο και στις απαραίτητες εργασίες οδοσήμανσης και στατικότητας της παλαιάς γέφυρας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων. Ενέργειες για τις οποίες ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην πρώτη συνεδρίασή του μετά την πτώση της γέφυρας.
  2. Έχοντας αντιδράσει άμεσα και έχοντας προβεί σε όλες τις ενέργειες που επιβάλλει η θεσμική της αρμοδιότητα, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αναγνωρίζει κάθε πρωτοβουλία η οποία στοχεύει στην ανάδειξη της σοβαρότητας του ζητήματος και στην υποστήριξη των αιτημάτων της προς την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, το μείζον για τους κατοίκους της περιοχής, είναι η αποκατάσταση της ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω της παλαιάς γέφυρας και η αποκατάσταση της γέφυρας που κατέρρευσε, έργα τα οποία θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη και υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας».