Περιφέρεια ΑΜ-Θ και Aegean συνεχίζουν την εποικοδομητική συνεργασία τους

Στο πλαίσιο πολύμηνης προεργασίας και διερεύνησης των δυνατοτήτων επέκτασης της συνεργασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της Aegean, ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, προσκάλεσε και είχε συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντη πωλήσεων Ελλάδας και Κύπρου και τη Δ/ντρια πωλήσεων βορείου Ελλάδας της εταιρείας κ. Στέφανο Σαδόπουλο και κ. Ειρήνη Σιδηροπούλου αντιστοίχως, με τους οποίους πραγματοποίησε και επισκέψεις στους Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, και Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη.

Συζητήθηκαν θέματα τουριστικής προώθησης και ενδυνάμωσης της εσωτερικής επιβατικής κίνησης, αλλά και οι πιθανότητες πτήσεων από και προς το εξωτερικό.

«Είναι πραγματικά υποδειγματική η λειτουργικότητα και η αποδοτικότητα της συνεργασίας μας με την Aegean, και είμαι πεπεισμένος οτι αυτή θα συνεχιστεί αναλόγως», επισήμανε ο κ. Τσαλικίδης, και συμπλήρωσε: «Τέτοιες συμπράξεις αποτελούν στόχο μας, καθώς δημιουργούν γόνιμες συνθήκες ανάπτυξης και ανάδειξης του τουριστικού προφίλ της περιοχής μας».

«Είναι ζητήματα στα οποία εργαζόμαστε από κοινού», σημείωσε ο κ. Αμοιρίδης, και πρόσθεσε: «Είναι δεδομένη η στήριξη της Aegean με συνεχή δημοσιεύματα στο inflight περιοδικό της, BLUE, με πιο πρόσφατο το πολυσέλιδο αφιέρωμα στη Δράμα στο περιοδικό που είναι σε κυκλοφορία αυτή τη περίοδο».

Με την ευκαιρία των συναντήσεων, εκφράστηκαν και ευχαριστίες προς την εταιρεία για την ανταπόκριση στο αίτημα της Περιφέρειας για τη συνδρομή της στην άμεση αεροπορική επιστροφή από την Αθήνα, των μαθητών από τη Ροδόπη που ασθένησαν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην πρωτεύουσα.

Συγχρόνως, συμφωνήθηκε να διοργανωθούν οι κάτωθι κοινές δράσεις προώθησης του προορισμού το 2017:

  • Ο μήνας Φεβρουάριος να είναι ο μήνας της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κατά τον οποίο θα προσφερθούν στους πελάτες της Aegean προϊόντα από την περιοχή.
  • Συμμετοχή στην 3η Synergeia, και παράλληλα κοινή διοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης – προώθησης του προορισμού σε τουριστικούς πράκτορες της νοτίου Ελλάδος / Διοργάνωση δικτύωσης με συναντήσεις B2B με πράκτορες και ξενοδόχους της περιοχής.
  • Συνδιοργάνωση φιλοξενίας bloggers διεθνούς φήμης και απήχησης, για τη σύγχρονη διεθνή προβολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
  • Διερεύνηση συμμετοχής και συνεργασίας στο Kavala Air Sea Show.
  • Διερεύνηση συνεργασίας στις εκδηλώσεις για το «2017: Έτος Τουρισμού για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ».
  • Συνεργασία για τη βελτίωση των συνδέσεων με την Αθήνα.
  • Συνέχεια στην προσπάθεια εδραίωσης συνεργασιών και συνθηκών για τη δρομολόγηση πτήσεων από αεροδρόμια της ΑΜ-Θ από και προς το εξωτερικό.

Η Aegean λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα δύο αεροδρόμια της Περιφέρειας ΑΜ-Θ («Μέγας Αλέξανδρος» Καβάλας και «Δημόκριτος» Αλεξανδρούπολης), εξυπηρετώντας πάνω από 250.000 επιβάτες.

%ce%b1%ce%bc%ce%b8-aegean«Είναι μια ελληνική εταιρεία που σε καιρό κρίσης έχει ανοδική πορεία, με ιδιαίτερη ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών που προσφέρει και διεθνή αναγνώριση», επισήμανε επίσης ο κ. Αμοιρίδης, και συμπλήρωσε: «Συνεργαζόμαστε στενά για την περαιτέρω βελτίωση της σύνδεσης των αεροδρομίων μας με την Αθήνα, προς όφελος κυρίως των πολιτών της περιοχής μας αλλά και της τουριστικής επισκεψιμότητας. Προχωρούμε στη διερεύνηση βελτίωσης των συνθηκών στα πλαίσια του εφικτού. Επίσης εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση διερεύνησης συνεργασιών και δυνατοτήτων εκτέλεσης πτήσεων εξωτερικού. Το 2016 η Aegean με την δωρεάν προβολή που παρείχε μέσω του Inflight περιοδικού της BLUE σε διάφορους προορισμούς της ΑΜ-Θ, μας έφερε πιο κοντά στους περίπου 18.000.000 επιβάτες που διακινεί κάθε χρόνο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σήμερα επαναβεβαιώσαμε την ειλικρινή και στέρεη αυτή συνεργασία, και προχωρήσαμε ακόμη ένα βήμα, βάζοντας τις βάσεις για νέες και πολύπλευρες κοινές δράσεις ενδυνάμωσης της προβολής του προορισμού Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το 2017. Χρειάζεται συνεχή και επίπονη  εργασία, με προσήλωση στον στόχο, για να έχουμε πρόοδο, και αυτό αποτελεί δέσμευση και των δύο πλευρών».

Σχετικές δημοσιεύσεις