Συναντήσεις ενημέρωσης, ανοιχτής συζήτησης και ευαισθητοποίησης των αγροτών, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, υπό τον τίτλο-σύνθημα “Να ξαναχτίσουμε τον αγροτικό χώρο προς όφελος των παραγωγών”, πραγματοποιήθηκαν σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

georgia ktnotofiaΩς στόχος των συναντήσεων ορίστηκε η δημιουργία της αφετηρίας για βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στην Αγροτική Οικονομία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη, να τονίζει: “Πρόθεση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στα πλαίσια της συνολικής αναπτυξιακής αναδιάρθρωσης, είναι να περάσουμε από μεμονωμένες προσπάθειες ανά προϊόν ή ανά κλάδο προϊόντων, όπως κατά κανόνα συμβαίνει σήμερα, σε δομημένες, ελεύθερες συνεργασίες των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων, ώστε να ωφεληθούν από τη μείωση του κόστους παραγωγής, την απόκτηση κοινών εγκαταστάσεων, από μεγαλύτερες δυνατότητες στην εμπορία και την προώθηση του κάθε προϊόντος».

Όπως συμπλήρωσε, δε, ο κ. Παυλίδης, «η Περιφέρεια ΑΜ-Θ άνοιξε τη συζήτηση και θα ακολουθήσουν περαιτέρω συναντήσεις εργασίας, ώστε αντί της αδόμητης κα ασύνδετης κατά κανόνα σημερινής γεωργίας, να οδηγηθούμε σε δομές, συνεργασίες και οφέλη για τους παραγωγούς μας σε πολλά επίπεδα».