Μετά βίας διατηρούνται στις θέσεις τους τα σφαιρικά σταθερά εμπόδια, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε δύο εισόδους της κεντρικής πλατείας της Κομοτηνής.

Η παρέμβαση έγινε τον Δεκέμβριο του 2017, με σκοπό να αποτραπεί η είσοδος και η στάθμευση αυτοκινήτων μέσα στην πλατεία, κάτι που αποτελούσε – και σε ένα βαθμό εξακολουθεί να αποτελεί – μια κακή συνήθεια πολλών Κομοτηναίων.

Σύντομα, όμως, άρχισαν να καταγράφονται σημαντικές φθορές (θυμηθείτε εδώ), οι οποίες έθεταν εν αμφιβόλω την μακροημέρευση της παρέμβασης. Ανά τακτά διαστήματα οι υπηρεσίες του Δήμου έσπευδαν να τις αποκαταστήσουν, αλλά οι φθορές επαναλαμβάνονταν. Τα δε σημάδια που άφηναν στις βάσεις των σταθερών εμποδίων, πρόδιδαν ότι ήταν θέμα χρόνου κάποια από αυτά να αποκολληθούν.

Τούτο εντέλει επιβεβαιώθηκε με την αποκόλληση ενός από τα σφαιρικά εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί στην οδό Παρασίου, μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ. Μάλιστα – άγνωστο πώς – το εμπόδιο έχει μετακινηθεί αρκετές δεκάδες μέτρα μακριά από την αρχική του θέση και πλέον βρίσκεται μπροστά από την τράπεζα Eurobank.

Η παραπάνω εξέλιξη καταδεικνύει την ανάγκη να επιταχυνθεί η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση βυθιζόμενων εμποδίων από τον Δήμο. Ταυτόχρονα, βέβαια, αποδεικνύει και ότι όταν δεν υπάρχει σεβασμός από τους πολίτες, κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη να καταλήξει στο κενό.