ΛΑΘΡΟ 1

Δύο Γεωργιανοί ηλικίας 32 και 29 ετών, και δύο ημεδαποί, ένας 44χρονος και μια 29χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα Σύριους μη νόμιμους μετανάστες, συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, στο ύψος του κόμβου Χρυσούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος προκειμένου να το ελέγξουν, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Στην προσπάθειά του όμως να διαφύγει, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, σοβαρά ο ίδιος, και ελαφρά οι μη νόμιμοι μετανάστες.

Λίγη ώρα αργότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν και οι άλλοι τρεις δράστες, οι οποίοι όπως προέκυψε, επιβαίνοντες σε ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, προπορεύονταν και ακολουθούσαν αντιστοίχως το όχημα του 32χρονου.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Καβάλας και Ξάνθης, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το όχημα του 32χρονου έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν όλα τα οχήματα των δραστών και το χρηματικό ποσό των 425 ευρώ.

Ο 32χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

ΛΑΘΡΟ 2

ΛΑΘΡΟ 3