Περιοδεία σε πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, θα πραγματοποιήσει το διάστημα 2-5 Ιουνίου ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Νικόλαος Στουπής, προκειμένου να επιβλέψει εκ του σύννεγγυς την εξέλιξη των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων.

Κατά την περιοδεία του θα συναντηθεί με στελέχη και υπαλλήλους του Οργανισμού, θα πραγματοποιήσει  συσκέψεις με αυτοδιοικητικούς  φορείς, και θα συμμετάσχει σε ενημερωτικές συναντήσεις με αγρότες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας:

Τρίτη 2 Ιουνίου

1) Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και  Ορεστιάδας.

2) Συνάντηση με τοπικούς φορείς της Δημοτικής Κοινότητας Βύσσας στο συσκευαστήριο σπαραγγιών και σκόρδων.

3) Συνάντηση με παραγωγούς και φορείς των αγροτών στο δημοτικό θέατρο Σουφλίου (ώρα 19:00).

Τετάρτη 3 Ιουνίου

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ1) Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργο Παυλίδη, και στη συνέχεια με τους λοιπούς αυτοδιοικητικούς φορείς φορείς, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (ώρα 11:00).

2) Επίσκεψη σε καλλιέργειες κερασιών στη Ροδόπη (Δύμη, Αγίασμα και Θάμνα), και ακτινιδίων στην Ξάνθη (Γενισέα και Κουτσό).

3) Συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, και σύσκεψη με τοπικούς  αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς των αγροτών (ώρα 19:30).

Πέμπτη 4 Ιουνίου

1) Συνάντηση με το προσωπικό και τους προϊσταμένους του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Καβάλας.

2) Επίσκεψη στα Τενάγη Φιλίππων για ενημέρωση επί των ζημιών στις καλλιέργειες της περιοχής.

3) Επίσκεψη σε πλημμυρισμένες περιοχές του Στρυμμώνα.

ΕΛΓΑΑΑ4) Σύσκεψη – συνάντηση με Διοικήσεις αγροτικών συλλόγων, Συνεταιρισμούς αγροτών και αγρότες στον Νέο Σκοπό Σερρών (ώρα 17:00).

Παρασκευή 5 Ιουνίου

1) Σύσκεψη στην Περιφέρεια Σερρών με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Δημάρχους  πλημμυρισμένων περιοχών, και στελέχη των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ώρα 09:00).