Διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Γιάννη Σταυρίδη και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών, καθώς και παραγωγικούς φορείς των Σαπών και ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας και πώλησης νωπών κρεάτων, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.

Η πρώτη αυτή περιοδεία του βουλευτή για το 2018 στις Σάπες, είχε τον χαρακτήρα ενημέρωσής του για τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, με έμφαση στην αρνητική εξέλιξη της αναστολής λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων και τις συνακόλουθες επιπτώσεις που αυτή προκαλεί στην οικονομική και εμπορική ζωή της ευρύτερης επαρχίας.        

Η συνάντηση με τον δήμαρχο 

Η συνάντηση του βουλευτή με τον δήμαρχο πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα Από την πλευρά του κ. Ιλχάν Αχμέτ τονίστηκε το συνεχές και αδιάλειπτο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο δήμο και τα προβλήματά του, σε μια δύσκολη περίοδο, όπου όπως επισημάνθηκε “παρατηρούνται με ευθύνη της κυβέρνησης φυγόκεντρες τάσεις για τις υπηρεσίες και πολλές δομές των Σαπών που αποτελούσαν παραδοσιακά τον βραχίονα για την ανάπτυξη και την συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού”. Ο κ. Σταυρίδης από την πλευρά του παρουσίασε μια πλήρη εικόνα για τη λειτουργία του Δήμου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα θέματα της αντιπλημμυρικής προστασίας και των αποζημιώσεων των πληγέντων με αφορμή και τις πρόσφατες καταστροφές που σημειώθηκαν μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Δεκεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των δημοτικών σφαγείων, ο δήμαρχος εμφανίστηκε βέβαιος ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθεί η επαναλειτουργία τους, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για “αιφνιδιαστική κίνηση εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών”, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο “υπήρχε τακτή προθεσμία μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου για την ολοκλήρωση των 62 υπολειπόμενων παρεμβάσεων που απαιτούνται για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων λειτουργίας τους”.  

Ο βουλευτής τόνισε προς τον δήμαρχο ότι είναι έτοιμος, εφόσον του ζητηθεί, να πράξει ό,τι απαιτείται για την επίσπευση των διαδικασιών επαναλειτουργίας των σφαγείων τα οποία εξυπηρετούν ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Ροδόπης. 

Οι συναντήσεις με κτηνοτρόφους, κτηνιάτρους, φορείς και επαγγελματίες

Κατόπιν ο κ. Ιλχάν Αχμέτ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Σαπών, Μιχάλη Ρούφο, και τον πρόεδρο του τοπικού εμπορικού συλλόγου, Νίκο Ευκαρπίδη, καθώς και με τον κτηνίατρο Σπύρο Τζανίδη και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της σφαγής ζώων και έχουν γνώση για τη λειτουργία του δημοτικού σφαγείου Σαπών. Κοινή διαπίστωση όλων των παραγόντων, υπήρξε ότι “επιβάλλεται ως ζωτικός όρος επιβίωσης της αγοράς των Σαπών, η άμεση επαναλειτουργία των σφαγείων”.

Τον κ. Ιλχάν Αχμέτ στην περιοδεία του στις Σάπες συνόδευαν ο γραμματέας της τοπικής δημοτικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντάλιας, και το μέλος της οργάνωσης, Γιάννης Κυριακίδης.