– «Φτάνει πια η λασπολογία κατά της Ελλάδας και του λαού της!»

Ανοιχτή πρόσκληση – πρόκληση προς τον Γερμανό υπουργό οικονομικών Β. Σόιμπλε, απευθύνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε πόλεις της Γερμανίας. «Ας έρθει να με αντικρούσει ενώπιον του γερμανικού λαού», απαντά ο κ. Γλέζος στους ισχυρισμούς Σόιμπλε περί των γερμανικών αποζημιώσεων, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι «το μόνο διεθνές δικαστήριο που αναμείχθηκε ποτέ, ήταν αυτό της Χάγης, το οποίο αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει, επειδή η υπόθεση είναι καθαρά πολιτική, και πρέπει να λυθεί μεταξύ των δύο λαών και των κυβερνήσεών τους».

Αναλυτικά η δήλωση – απάντηση του Μ. Γλέζου

«Εντελώς εξωπραγματικές είναι οι απόψεις του ίδιου του Σόιμπλε. Αντί να αοριστολογεί, ας μας πει σε ποια διεθνή δικαστήρια και πότε, συζητήθηκαν τα θέματα αυτά. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το μόνο διεθνές δικαστήριο που αναμείχθηκε ποτέ, ήταν αυτό της Χάγης, το οποίο αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει, επειδή η υπόθεση είναι καθαρά πολιτική, και πρέπει να λυθεί μεταξύ των δύο λαών και των κυβερνήσεών τους.

Αυτό λέμε κι εμείς καιρό τώρα. Και επιτέλους, αν όλα είναι λυμένα και τακτοποιημένα, ας κοπιάσει η Γερμανία στο τραπέζι, να βάλει την υπογραφή της σε μια Συνθήκη Ειρήνης ανάμεσα στις χώρες μας.

Φτάνουν πια οι υπεκφυγές και η λασπολογία σε βάρος της Ελλάδας και του λαού μας.

Και κάτι τελευταίο: Τις επόμενες μέρες πραγματοποιώ μια μεγάλη περιοδεία στη Γερμανία, και καλώ τον Σόιμπλε, σε κάποια από τις πόλεις όπου θα μιλήσω, να έρθει να με αντικρούσει ενώπιον του γερμανικού λαού».