ο Δημήτρης Τζελέπης είναι φοιτητής

του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας, Πολιτισμού, Παρευξεινίων Χωρών του ΔΠΘ

Περιμένοντας τους Ρώσους  ή τους Αμερικάνους; Για να βάλουν ένα χαλινάρι στην τουρκική προκλητικότητα. Μπορεί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας να τραγουδούσαν οι Έλληνες «Ακόμη τούτη η άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες, όσο να έρθει ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι», αλλά όλα αυτά πριν η Ελλάδα κερδίσει την ανεξαρτησία της και ιδρύσει αυτόνομο κράτος.

Τώρα όμως το Ξανθό γένος που μας βοήθησε στην επανάσταση μαζί με τους  Άγγλους και τους Γάλλους έχει επιλέξει άλλη πλευρά όσο και εάν αυτό μας  δυσαρεστεί. Έχει επιλέξει το μισοφέγγαρο και όχι τη γαλανόλευκη. Τι να κάνουμε συμφέροντα είναι αυτά, κανείς δεν χτίζει συμμαχίες με συμπάθειες. Η Ρωσία προμηθεύει με S-400 την Τουρκία και η Τουρκία με τη σειρά της έχει αφήσει στη Ρωσία να φτιάξει μία Pax Rusia στη Μέση Ανατολή, αλλά να μην παραβιάζει τα συμφέροντα των  Τούρκων  στην περιοχή εκείνη.

Επίσης, δεν σας έκανε εντύπωση ότι η Ρωσία είπε ότι δεν θα αναγνωρίσει το νέο όνομα των Σκοπίων ακόμη και βέτο μπορεί να βάλει στο Σ.Α. του ΟΗΕ. Όλα αυτά δεν σας κάνουν εντύπωση; Η Ρωσία επίσης, είναι και μία από τις χώρες που αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία». Λοιπόν μην σας φαίνονται όλα αυτά παράξενα, οι Ρώσοι έχουν επιλέξει στρατόπεδο.

Θυμηθείτε και τη στάση που κράτησαν και στην Κύπρο, όταν οι Κύπριοι πήγαν να ζητήσουν βοήθεια.  Στο επεισόδιο στα Ίμια δεν αντέδρασαν σαν να λένε «δεν  μας ενδιαφέρει, κάντε ότι θέλετε». Ακόμη διατηρείτε ελπίδες ότι  θα μας βοηθήσουν οι Ρώσοι;

Η Ρωσία θέλει και έχει πάγια στρατηγική να βρει άνοιγμα στη Μεσόγειο μέσω των Βαλκανίων κάτι που δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Και προσπαθεί να σπείρει τον ιό των ζιζανίων και της σταθερής αστάθειας στα Βαλκάνια για να επωφεληθεί η ίδια.

Κάτι που επιβεβαιώνει αυτό που έλεγαν με τα  ίδια λόγια ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο λόρδος Πάλμερστον, ο πρώτος έλεγε «δεν υπάρχουν εθνικά δίκαια, αλλά εθνικά συμφέροντα» και ο δεύτερος έλεγε ότι «δεν υπάρχουν αιώνιοι εχθροί και αιώνιοι φίλοι, υπάρχουν αιώνια συμφέροντα».

Σιγά-σιγά αυτόν τον φιλορωσισμό που έχουμε σαν Έλληνες πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μας βοηθάει, βασίζεται πιο πολύ στο συναίσθημα και στη Χριστιανοσύνη.

Καλή τύχη λοιπόν.

Όσο για τους Αμερικάνους η Ελλάδα είχε στενή σχέση με την Αστερόεσσα. Η κυβέρνηση που πλήρωσε όσο τίποτε άλλο το ευχαριστώ στους Αμερικάνους ήταν η κυβέρνηση Σημίτη. Και εκείνη την εποχή είχαμε χωριστεί πάλι σε προδότες και υπερπατριώτες.