Εθελοντική αιμοδοσία από τις 30/7 έως και τις 3/8, κατά τις ώρες 09:30 – 13:30 και 18:00 – 19:30, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το 25313-51533, θα διοργανώσουν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και το Παράρτημα Ροδόπης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, για τις ανάγκες των πυροπαθών της Αττικής.

Επίσης, τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων των Αστυνομικών της Ροδόπης, αποφάσισαν την καταβολή εκ μέρους των μελών τους έκτακτης εισφοράς τριών ευρώ για την αποστολή χρηματικής βοήθειας στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και δοκιμάζονται.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν: «Τις τελευταίες ώρες η πατρίδα μας δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τον Νομό Αττικής και στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 70 συνανθρώπους μας. Οι αστυνομικοί του Νομού Ροδόπης δεν θα μπορούσαν να μείνουν απαθείς σε όλο αυτό το μεγάλο δράμα. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων συμπολιτών μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όσους δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Εξαίρουμε το έργο αυτών που ακατάπαυστα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και σώζουν ζωές, τους συναδέλφους μας Αστυνομικούς, τους Πυροσβέστες, Λιμενικούς, τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών, τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και όλους τους απλούς πολίτες. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας αποφάσισαν από κοινού την αποστολή βοήθειας στους πληγέντες με τη στήριξη και συνδρομή όλων των αστυνομικών που υπηρετούν στον νομό μας. Κατόπιν επικοινωνίας με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και με την ΠΟΑΣΥ, ενημερωθήκαμε πως έχουν καλυφθεί στο έπακρο τα είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, καθώς η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια, ωστόσο συνεχίζει να υπάρχει άμεση ανάγκη για αίμα.  Ως εκ τούτου απευθύνουμε κάλεσμα στα μέλη των Ενώσεών μας για όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή».