Σε «αναιτιολόγητο» πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο να πλήξει τον ίδιο, ισχυρίζεται ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης, ότι βασίζεται η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του από τη Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Σε ανακοίνωση που υπογράφεται «Από την Πρυτανεία του ΔΠΘ», αναφέρονται τα εξής:

DSC06413«Σας επισυνάπτουμε την προαναγγελθείσα από βήματος της Βουλής, από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθηγητή κ. Αθανασίου Καραμπίνη, η οποία βασίσθηκε σε ένα αναιτιολόγητο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με στόχο να πλήξει τον Πρύτανη.

Ο Πρύτανης, σύμφωνα με το πόρισμα “κατηγορείται” διότι η σύζυγός του το 2007 κατείχε μετοχές Ανώνυμης Εταιρείας φωτοβολταϊκών στην οποία μέτοχος ήταν και ο τότε Πρύτανης καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος. Με την απαράδεκτη όμως αιτιολογία, ότι ο κ. Σιμόπουλος κατείχε μετοχές και σε άλλη ΑΕ με συγγενή του παρόχου σίτισης, διώκεται σήμερα πειθαρχικά ο νυν πρύτανης για ένα ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα χωρίς καν να ισχυρίζονται ότι πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα, σε περιπτώσεις που βάναυσα πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον με απώλεια εκατομμυρίων ευρώ και για τις οποίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, το υπουργείο Παιδείας σε ουδεμία ενέργεια προέβη.

Αιδώς Αργείοι.

Από την Πρυτανεία του ΔΠΘ».

Το έγγραφο της πειθαρχικής δίωξης του πρύτανη