Για τους Θρακιώτες, λάτρεις των… «χιονοκαταστάσεων», η Δευτέρα θα είναι μια ιδανική ημέρα. Όλα δείχνουν ότι ο Φλεβάρης, έστω και στα τελειώματά του, θα μας «αποζημιώσει» με έναν… κανονικό χειμώνα, που δεν έφεραν οι προηγούμενοι μήνες.

Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, η Θράκη αναμένεται να ντυθεί στα λευκά, ακόμα και στις πεδινές περιοχές της. «Ήρθε η ώρα να υποδεχθούμε το υπόλοιπο σόι της αγαπημένης μας Αριάδνης..!», προαναγγέλλουν χαρακτηριστικά τα «Καιρικά Νέα Θράκης».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές – προμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας σε ολόκληρη τη Θράκη, μέχρι και τα πεδινά τμήματα. Μάλιστα, λόγω της σφοδρότητας των βορείων ανέμων (ριπές που θα αγγίζουν τα 100 km/h τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, ειδικά στο Νομό Ροδόπης) και της αναμενόμενης ραγδαιότητας του υετού, τα φαινόμενα θα έχουν μορφή χιονοθύελλας. Επίσης, αναμένεται χιονόστρωση σε πολλές περιοχές, με τις πιο απομακρυσμένες από τη θάλασσα, να έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες.

Στον αντίποδα των όμορφων κατάλευκων τοπίων, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να προκαλέσουν και προβλήματα και σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Θράκης. Για το λόγο αυτό συνίσταται αυξημένη προσοχή κατά τις μετακινήσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με τα «Καιρικά Νέα Θράκης, τα μεγαλύτερα προβλήματα πιθανόν να εντοπίζονται στον κεντρικό και βόρειο Έβρο, όπου θα σημειωθούν και τα μεγαλύτερα ύψη χιονόστρωσης.

Τέλος, με βάση τα τελευταία στοιχεία, δεν αποκλείεται την Τετάρτη να ακολουθήσει νέος γύρος ισχυρών χιονοπτώσεων.