Το ποτήρι έχει πλέον ξεχειλίσει για τους επαγγελματίες της Ορεστιάδας, η οποίοι «στενάζουν» από την…τουρκική αγορά.

Με την κατάρρευση της τουρκικής λίρας, κάτοικοι του Έβρου και όχι μόνο, συρρέουν στην Τουρκία, ειδικά στην Αδριανούπολη και στην Κεσσάνη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Η τελωνειακή ατέλεια ανέρχεται πλέον στα 175 € για κατοίκους παραμεθόριων περιοχών και στα 300 € για όλους του υπόλοιπους, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ορεστιάδας & Περιφέρειας, Χρήστο Τσομπανίδη, πολλοί να “πηγαινοέρχονται στην Τουρκία τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα, και μάλιστα αγοράζουν άδειες βαλίτσες και τις γεμίζουν εκεί»!

Ο κ. Τσομπανίδης έχει ήδη απευθυνθεί στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης αιτούμενος να μειωθεί η τελωνειακή ατέλεια στα 30 € για όλους καθώς όπως υπογραμμίζει “το κακό έχει παραγίνει”. “Σκοπός μας είναι η ενίσχυση της τοπικής αγοράς, και σε αυτό θα συμβάλλει η μείωση των εισαγόμενων εμπορευμάτων”, συμπληρώνει.

Εν τω μεταξύ, μεταξύ αυτών που συρρέουν μαζικά στην τουρκική αγορά, συγκαταλέγονται και επαγγελματίες (!), γεγονός ταυτόχρονα οξύμωρο αλλά και ενδεικτικό της κατάστασης.

πηγή: e-evros.gr

επιμέλεια: inkomotini.news