Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, είναι ο άνθρωπος χάρη στον οποίο 55 εκ. ευρώ – δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, θα διατεθούν για την ανέγερση νέου, σύγχρονου νοσοκομείου στην Κομοτηνή.

Ο ίδιος δεν το διατυμπανίζει, όμως εμείς το πληροφορηθήκαμε κατά τη διάρκεια των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου ΑΜ-Θ που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, και οφείλουμε να του το πιστώσουμε δημοσίως.

Όταν εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου εκφράστηκε προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η πρόθεση χορηγίας 200 εκ. ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας (αντι)πρότεινε να διαμοιραστεί το ποσό για την ανέγερση και εξοπλισμό Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη, για την ανέγερση και εξοπλισμό νέου Γενικού Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, και για την ανακατασκευή και εξοπλισμό του κτιρίου των Αδελφών Νοσοκόμων του «Ευαγγελισμού» με σκοπό να λειτουργήσει ως έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής.

Τότε οι ιθύνοντες του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, που είχαν ήδη στο μεταξύ επαφές με τη διοίκηση του νοσοκομείου Κομοτηνής και τον Διοικητή του κ. Γιώργο Φιλιππίδη με σκοπό τη χρηματοδότηση ανακαίνισης του κτιρίου με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, πείστηκαν για την αναγκαιότητα οικοδόμησης ενός νέου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Εξάλλου τόσο ο κ. Πολάκης όσο και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, χαρακτήρισαν την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή ως έργο εθνικής σημασίας.