Με νέα απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο Πρύτανης του ΔΠΘ, κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, πρόκειται να τεθεί εκ νέου σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα.

Στη σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο αναφέρει ότι ενημερώθηκε για την απόφαση του  Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στην αίτηση ακυρώσεως που είχε καταθέσει ο καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης, και «ακολουθώντας την απόφαση του ΣτΕ, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου θα προχωρήσει σε εκ νέου έκδοση απόφασης, προκειμένου να τεθεί σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής Αθ. Καραμπίνης».

«Η διασφάλιση της ακαδημαϊκότητας στο μεγαλύτερο συνοριακό Πανεπιστήμιο της χώρας αποτελεί βασική μέριμνα της Πολιτείας», τονίζεται καταληκτικά στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι σε λίγα λεπτά ο κ. Καραμπίνης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Για το περιεχόμενο αυτής θα ενημερωθείτε με νεότερη ανάρτηση…