ΣΚΥΛΙΑ

Σε ανακοίνωση – ανοιχτή επιστολή που υπογράφει η κ. Ζωή Δημητρίου, αναφέρεται:

«Το φιλοζωικό σωματείο «Κυνοσόφιο», μετά από αγώνα 15 χρόνων αποφάσισε να σταματήσει τη δραστηριότητά του στον Δήμο μας.

Οι λόγοι που τα μέλη του σωματείου οδηγήθηκαν σε αυτήν την οδυνηρή απόφαση, είναι οι ακόλουθοι:

Ο αγώνας των εθελοντών φιλόζωων να προστατεύσουν τα ζώα και να δώσουν στην πόλη ένα πολιτισμένο πρόσωπο υπήρξε άνισος.

Στειρώθηκαν πάνω από 1.500 αδέσποτα, δόθηκαν για υιοθεσία περίπου 250, και αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στο καταφύγιο 143 αδέσποτα. Σώθηκαν εκατοντάδες ζώα από αρρώστιες και τραυματισμούς.

Τα αποτελέσματα αυτής της τεράστιας προσπάθειας φάνηκαν τα δύο-τρία πρώτα χρόνια. Αυτή τη στιγμή η πόλη υποφέρει από αγέλες σκύλων.

Δυστυχώς, πολλοί νόμισαν, ότι αφού υπάρχουν κάποιοι «τρελοί» φιλόζωοι που δίνουν τον χρόνο τους, τα χρήματά τους, τη ζωή τους γι’ αυτόν τον σκοπό, μπορούν να εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Αδιαφορούν για τους συμπολίτες τους, την πόλη, τα ζώα. Αν και λίγοι, δυστυχώς έχουν σύμμαχο την αδιαφορία των πολλών, που το μόνο που κάνουν είναι να αγανακτούν και να γκρινιάζουν.

Το χειρότερο όλων είναι ότι όλοι μαζί, βάλλουν κατά του φιλοζωικού σωματείου με τη γενική εκτίμηση ότι «δεν κάνει καλά τη δουλειά του».

Έλεος!

Ελπίζουμε και ευχόμαστε κάποια στιγμή αυτός ο τόπος και οι άνθρωποί του να αποκτήσουν αυτό που τους αξίζει.

Ευχόμαστε οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να εφαρμόσουν κατά γράμμα τον νόμο προς συμφέρον των κατοίκων και των αδέσποτων.

Με εκτίμηση

Ζωή Δημητρίου

Πρώην μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου «Κυνοσόφιο».