Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προσκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης στη δεύτερη “ΔραμΟΙΝΟγνωσία”, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Τις προσκλήσεις παρέδωσε ο ίδιος, επισκεπτόμενος το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, και μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. Γιώργου Παυλίδη, μαζί με μια κασετίνα με εκλεκτά κρασιά από τα φημισμένα οινοποιεία της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Ο κ. Πατακάκης συναντήθηκε ακόμη με τον Υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παναγιώτη Σγουρίδη, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, την πρώην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα R. Mustafayev, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Παναγιώτη Λειβαδά, τη Γενική Διευθύντρια Προβολής του ΕΟΤ Αγγελική Βαρελά, καθώς και με συνεργάτες του Προέδρου του «Ποταμιού» Σταύρου Θεοδωράκη.

«Από όλες τις επαφές και συζητήσεις προέκυψε ότι ο οινοτουρισμός είναι ικανός να αποτελέσει έναν από τους βασικούς τομείς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, γι’ αυτό και χρειάζεται στήριξη. Ότι οι προοπτικές ανάπτυξης του οινοτουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητας Δράμας, αυτής της δυναμικής και εναλλακτικής τουριστικής πρότασης, μπορούν να ωφελήσουν την ευρύτερη περιοχή, συνδέοντας τη γαστρονομία με τον τουρισμό, αλλά και τρόπους προβολής, προώθησης και εξαγωγής των αναγνωρισμένων ντόπιων κρασιών», σημείωσε ο κ. Πατακάκης, και συμπλήρωσε: «Κοινή συνισταμένη όλων των επαφών, είναι αφενός να αναβαθμίσουμε την ταξιδιωτική εμπειρία για όλους ανεξαιρέτως τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Δράμα, και αφετέρου να προσελκύσουμε τουρίστες ειδικού ενδιαφέροντος, εμπλουτίζοντας την παρεχόμενη τουριστική εμπειρία με την ανάδειξη του πολιτιστικού, ιστορικού και παραδοσιακού  μας  τρόπου ζωής. Σύσσωμη η Οργανωτική Επιτροπή της “ΔραμΟΙΝΟγνωσίας”, πιστεύουμε ακράδαντα πως η καθιέρωση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ως ποιοτικού προορισμού οινοτουρισμού, εξαρτάται από τη σχέση του με την τοπική κουζίνα και τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας, δημιουργώντας μια γαστρονομική φήμη που θα ευνοεί την παρουσία τουριστών στη Δράμα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου».