– «Όλοι οι πολίτες στην Α.Μ.-Θ. να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα της χώρας».

Μετά την κατάργηση της αναλογικής, και την έλευση της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας (DIGEA) στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, περίπου στο 50% του γεωγραφικού χώρου, το 30% του πληθυσμού, δηλαδή 180.000 πολίτες σε δύσβατες ορεινές, παραμεθόριες και απομονωμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα!

Μετά από μεγάλη προσπάθεια, παρά την αναρμοδιότητά της, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενδιαφερόμενη για το δικαίωμα των πολιτών της να έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση, ενέταξε έργο στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» της περιόδου 2007-2013 του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το έργο αυτό ήταν ώριμο για να του δοθεί έγκριση προς δημοπράτηση, από τον Μάρτιο του 2015, με χρόνο περαίωσης έξι μήνες εντός της προγραμματικής περιόδου που λήγει την 31.12.2015.

Προ ημερών όμως το έργο απεντάχθηκε για λόγους που δεν είναι κατανοητοί. Ο Περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ. κ. Γ. Παυλίδης, απηύθυνε έγγραφο προς τους συναρμόδιους υπουργούς για την επαναφορά του έργου και την υλοποίησή του, καθώς πρόκειται για ένα άκρως απαραίτητο έργο ευθύνης και αρμοδιότητας της κυβέρνησης και του Κράτους που διαχειρίζονται τις πάσης φύσεως συχνότητες, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα της χώρας.

«Καλούμε τους υπευθύνους να αποκαταστήσουν το αυτονόητο. Είναι ένα έργο τεράστιας σημασίας που αφορά τη συνοχή των κατοίκων της περιοχής αλλά και το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τα οποία διανέμονται δια μέσου του κράτους και με ανταλλάγματα», σημειώνει εμφατικά σε δήλωσή του ο κ. Παυλίδης.