«Η ανάγκη για μια δυνατή και ενωμένη Κεντροαριστερά είναι επιβεβλημένη.

Η νομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε απάντηση του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτη Σακελλίων, ο οποίος είχε απαντήσει σε προηγούμενη απάντηση του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης σε σχόλιο της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την προσχώρηση του κ. Ιλχάν Αχμέτ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αναφέρει:

«Αυτά τα λεν στον κλήδονα. Το αν έχουμε κάνει αυτοκριτική στο ΠΑΣΟΚ, δεν θα το αφήσουμε στην κρίση του ΣΥΡΙΖΑ – το γνωρίζουμε καλύτερα εμείς οι ίδιοι. Η αυτοκριτική μας είχε φτάσει στα όρια του «αυτομαστιγώματος», ακόμα και όταν το κόμμα είχε ήδη ανανεωθεί από τη βάση του με νέους ανθρώπους, άφθαρτους, μορφωμένους, με όρεξη για αγώνα, που η πλειονότητα δεν ανήκε καν τότε στο κόμμα. Φτάνει πια όμως – τα λάθη μας τα έχουμε αναγνωρίσει δημόσια στον κόσμο, τώρα η κοινωνία μας χρειάζεται για να μπορέσει να σωθεί κάτι από τις καταστροφικές τακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δικών του αντίστοιχων συνεταίρων ΑΝΕΛ. Τουλάχιστον εμείς βάλαμε πλάτη για να σωθεί η χώρα και είχαμε φτάσει ένα βήμα πριν να γίνει πράξη αυτό, αλλά αυτοί βιάστηκαν να σύρουν εκβιαστικά τη χώρα σε εκλογές για να εκτονώσουν τη μανιώδη επιθυμία τους να ανεβούν στην εξουσία. Αυτό φυσικά συνδέεται και με τους δικούς τους πολιτικούς «γυρολόγους» (είναι γεμάτοι από αυτούς), που μυρίστηκαν την καρέκλα και έτρεχαν να εισέλθουν στον ΣΥΡΙΖΑ, μετανιωμένοι που ψήφισαν μνημόνια επί ΠΑΣΟΚ, αλλά εκεί ήταν αλλιώς, είχε κάτι το επαναστατικό το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Να πίστεψαν τόσο πολύ ακόμα και αυτοί στους «λαγούς με πετραχήλια» και στο σκίσιμο μνημονίων που διαμήνυαν στη Θεσσαλονίκη, δεν νομίζουμε…

Σχετικά με τα οικονομικά του κόμματός μας, ήμασταν οι μόνοι που είχαμε το πολιτικό σθένος και βάλαμε ορκωτούς λογιστές στα οικονομικά μας. Ας βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τα οικονομικά του σε δημόσιο έλεγχο και έπειτα να μας απευθύνει τον λόγο για αυτό το θέμα.

Για τα έργα του ΠΑΣΟΚ δεν θα σχολιάσουμε εκτενώς – όπου σταθεί και όπου βρεθεί κανείς, έργα ΠΑΣΟΚ διακρίνει. Ακόμα και ο ισχυρός λόγος που έχουν σήμερα οι «μεσσίες  αριστεριστές», έργο ΠΑΣΟΚ είναι…

Απαριθμώντας τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, τι διακρίνει κανείς; Τους κρυφούς διορισμούς των συγγενικών προσώπων των πολιτικών τους, τη στιγμή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι στο δρόμο και πεινούν. Τη ΔΟΛια στρατηγική τους για τη φίμωση της δημοσιογραφίας και της κομματικοποιημένης ελευθερίας του λόγου. Τους δυσβάσταχτους φόρους. Το 4ο μνημόνιο που πάνε να μας επιβάλλουν λόγω της ανικανότητας τους να κλείσουν την αξιολόγηση.

Ευτυχώς ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και δύσκολα θα ξεχάσει τα παραπάνω και άλλα πολλά ακόμη από τα σφάλματα και τα ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ – άλλωστε η  καθίζησή του έχει ήδη ξεκινήσει.

Αντιθέτως, η άνοδος μας είναι πλέον εμφανής. Τη στιγμή που την κυβέρνηση τη διακατέχει η μέθη της διαπλοκής και της εξουσίας, η ανάγκη για μια δυνατή και ενωμένη Κεντροαριστερά είναι επιβεβλημένη.

Βρισκόμαστε εδώ για να αποκτήσει ξανά ο πολίτης μια νέα φωνή, μια νέα κοινωνική δύναμη, και αυτό είναι εφικτό! Το προοδευτικό μέτωπο είναι προ των πυλών και ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον πως η ελπίδα δεν έρχεται… ΕΜΕΙΣ θα τη φέρουμε!

Ωστόσο, αναρωτιόμαστε…τις απαντήσεις που θα τις απευθύνουμε; Στη

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ή στον κ. Σταμάτη Σακελλίων;».