Με δύο αναρτημένες ανακοινώσεις (”Πρόληψη και διαχείριση κρίσης στη σχολική μονάδα” και “Επικεντρωμένη προληπτική παρέμβαση σε γονείς και μαθητές του 12ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής”), συμμετείχε το Κέντρο Πρόληψης Κομοτηνής «Ορφέας» στο 1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο των Κέντρων Πρόληψης με θέμα «Η Πρόληψη ως Μοχλός Κοινωνικής Ενδυνάμωσης», που πραγματοποιήθηκε από τα Κέντρα Πρόληψης Θεσσαλονίκης «Σείριος».

Παράλληλα, τα στελέχη του “Ορφέα” παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με συναδέλφους τους.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε και τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του πανελλαδικού δικτύου Κέντρων Πρόληψης (ΔΙΚΕΠΡΕ), στην οποία συμμετείχε η πρόεδρος του «Ορφέα», Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν μεταξύ άλλων την ενημέρωση για την πορεία του ΔΙΚΕΠΡΕ και για τις τελευταίες εξελίξεις, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας από στελέχη των Κέντρων Πρόληψης.