Το δικό του “παρών” στο 24ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου (7-12 Αυγούστου) που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και φέτος πραγματοποιείται στο Βερολίνο, δηλώνει ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Στη γερμανική πρωτεύουσα βρίσκεται ο αρχιπροπονητής του συλλόγου Χρήστος Τσιπουρίδης, συνοδεύοντας τους αθλητές Γιάννη Δουλγέρη, Κοσμά Παπαδόπουλο, και Θανάση Τσιπουρίδη, προκειμένου να παρακολουθήσουν δια ζώσης της διοργάνωση η οποία αποτελεί μια σπουδαία εμπειρία καθώς οι Γερμανοί φημίζονται για την οργανωτικότητά τους ειδικά όσον αφορά  τον στίβο τον οποίο και αγαπούν περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Εξάλλου, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου έχει φιλοξενηθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2009 στο οποίο ο Usain Bolt είχε καταρρίψει τα δικά του παγκόσμια ρεκόρ στα 100 μ. (9:58) και στα 200 μ. (19:19), τα οποία διατηρούνται μέχρι και σήμερα.

Ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής επισκέπτεται την πόλη του Βερολίνου για δεύτερη φορά – η πρώτη ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν εκεί πραγματοποίησε τη χειμερινή προετοιμασία του και φιλοξενήθηκε από τοπική αδελφική ομάδα στίβου. Αυτή τη φορά η επίσκεψη έχει χαρακτήρα αναψυχής και συλλογής εμπειριών.

Παράλληλα, η ομάδα στίβου από την Κομοτηνή έχει πραγματοποιήσει κι άλλα παρόμοια ταξίδια, όπως τον Μάρτιο του 2017 όταν ταξίδεψε στο Βελιγράδι για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.