“Παρούσα”, δήλωσε η πρώτη γυναίκα Εθνοφύλακας, στην κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου, που περιλάμβανε και καταδρομικές επιχειρήσεις, και την οποία παρακολούθησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στην ομιλία του ο Υπουργός εξέφρασε την ελπίδα και άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, ενώ γενικότερα για τον θεσμό των Εθνοφυλάκων, προανήγγειλε περαιτέρω εκπαίδευσή τους μέσα από θεματικά σχολεία.

Χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος ανέφερε:

“Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα καταδρομικές επιχειρήσεις από τους εθνοφύλακες. Θα δοθεί η δυνατότητα να περνούν και σχολεία, και σήμερα παρουσιάζουμε και την πρώτη γυναίκα Εθνοφύλακα, ελπίζοντας μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε πλέον πιστοποιήσει την παρουσία γυναικών Εθνοφυλάκων. Είμαι υπερήφανος που με τον Αρχηγό ΓΕΣ και την ηγεσία του Στρατού καθορίσαμε το περσινό έτος ως «Έτος Εθνοφυλακής». Αν συγκρίνει κανείς την προπέρσινη, την περσινή και τη φετινή άσκηση εδώ στην Ικαρία, θα δει ότι αυτό το εγχείρημα πέτυχε 100% χάρη σε εσάς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους στρατιώτες μας, αλλά και χάρη στη βαθιά πίστη που έχετε εσείς οι Εθνοφύλακες, την οποία επιδείξατε κατά το «Έτος Εθνοφυλακής», όπως και όλα τα χρόνια που προσφέρετε αφιλοκερδώς στην πατρίδα και πολλές φορές χωρίς η πατρίδα να έχει τη δυνατότητα να σας δώσει αυτά που πρέπει”.