–  «Ανάγκη και υποχρέωση η απόδοση ευθυνών (ποινικών, αστικών και διοικητικών), σε βάρος των προσώπων που έχουν διαπράξει εθνική προδοσία χρησιμοποιώντας καταστροφικές πολιτικές (με δόλο ή βαριά αμέλεια) κατά της Πατρίδας».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΓΙΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΤΟΥ-ΚΙΝ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-29-ΜΑΙΟΥ-2016Παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση οι Αρχές του νέου πολιτικού φορέα «Κίνημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ», επικεφαλής του οποίου είναι ο γνωστός με το προσωνύμιο «αδιάφθορος», πρώην Εισαγγελέας κ. Ιωάννης Σακκάς.

Οι Γενικές Αρχές του Κινήματος, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον ίδιο, είναι «η προστασία και η υπεράσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών, τα οποία έχουν παραβιαστεί συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση μέσω των μνημονιακών μέτρων των ελληνικών κυβερνήσεων», ενώ αναφέρθηκαν και οι επί μέρους Αρχές που θα διέπουν κάθε θεματικό τομέα των υφισταμένων Υπουργείων του Κράτους.

ΚΔ 5Αναλύοντας ειδικότερα τη νομισματική πολιτική του νέου κόμματος, ο κ. Σακκάς τόνισε την «ανάγκη δημιουργίας εθνικού νομίσματος για πραγματική άσκηση εθνικής κυριαρχίας, ισότιμου προς το ευρώ, αφού όμως προηγουμένως εξασφαλιστούν οι καταθέσεις-αποταμιεύσεις σε ευρώ ή άλλο νόμισμα των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, με άμεσες εγγυήσεις από την κινητή και ακίνητη περιουσία των τραπεζών (των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων αυτών και των μετόχων με μετοχικό κεφάλαιο από 5%), προκειμένου να διατηρηθεί η ρευστότητα (σε ευρώ) στην πατρίδα μας και να μην υπάρχει ανάγκη δανεισμού και δημιουργίας συνθηκών περαιτέρω οικονομικής εξαθλίωσης και εξόντωσης πολιτών».

Βασικό ιδεολογικό στόχο όλων των ενεργειών του νέου πολιτικού φορέα, συναποτελούν ο «ΣΕΒΑΣΜΟΣ και η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των Συνταγματικών Δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ατομικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμα της Ελλάδος και τις Διεθνείς Συμβάσεις», ενώ εμφατικά τονίστηκε πως «και  η οικονομική αντίληψη πρέπει να είναι στην κατεύθυνση υποστήριξης αυτών και όχι της ανατροπής τους».  Ειδικότερα υπογραμμίστηκε «η συνεχής καταπάτησή τους και με το τρίτο Μνημόνιο που ψήφισαν αριστεροί και δεξιοί, 222 βουλευτές, κατά παράβαση του Συνταγματικού Δημοψηφίσματος του Ελληνικού Λαού, ο οποίος δήλωσε ρητά και  συνταγματικά  “ΟΧΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ”». «Υπήρξε προκλητική παραβίαση της Συνταγματικής Λαϊκής Κυριαρχίας ως θεμελιώδη αρχή, αξία και θεσμό του Δημοκρατικού Πολιτεύματος του Δυτικού Πολιτισμού», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σακκάς.

«Ο νέος πολιτικός φορέας δεν ανήκει στην παλαιοκομματική διχαστική τοποθέτηση στα  “αριστερά” ή στα “δεξιά” του δομημένου πολιτικού χώρου», πρόσθεσε ο κ. Σακκάς, και συμπλήρωσε πως «το Κίνημα κινείται στην ξεκάθαρη πολιτική αντίληψη: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ».

Τέλος, ο κ. Σακκάς τόνισε «την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση για την απόδοση ευθυνών (ποινικών, αστικών και διοικητικών) σε βάρος των προσώπων που έχουν διαπράξει εθνική προδοσία χρησιμοποιώντας καταστροφικές πολιτικές (με δόλο ή βαριά αμέλεια) κατά της Πατρίδας μας και κατά πληθυσμιακών Ελληνικών Οντοτήτων, παραβιάζοντας βασικές αρχές των Διεθνών Συμβάσεων και του Ελληνικού Συντάγματος».

Από την πλευρά της η κ. Ρουμπίνη Καραγκιαούρη, δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, αναφέρθηκε στο «ασφυκτικό για τους Έλληνες πολίτες πλαίσιο της φορολογικής νομοθεσίας μετά την επιβολή των μνημονίων», περιγράφοντας την «απαράδεκτη και παράνομη οικονομική επίθεση των μνημονιακών κυβερνητικών μέτρων σε βάρος των Ελλήνων πολιτών», και παρουσίασε την πολιτική πρωτοβουλία του Κινήματος Δικαιοσύνης, ως «μονόδρομο για κάθε σκεπτόμενο Έλληνα και Ελληνίδα».    

Επίσης, το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Ζωή Γεωργαντά, έχοντας λάβει ειδική πρόσκληση για σχετική τοποθέτηση, παρουσίασε συγκλονιστικά στοιχεία για το μέγεθος των «λαθροχειριών-ατασθαλιών που έχουν διαπραχθεί από διοικητικά στελέχη της Αρχής, παραβιάζοντας κάθε αρχή νομιμότητας και κάθε υφιστάμενο κανονισμό της, έτσι ώστε να προκληθεί μία ψευδής και ανακριβής εικόνα δημοσιονομικού χάους, προκειμένου να υπαχθεί η χώρα και η Ελληνική Κοινωνία σε πρόγραμμα του ΔΝΤ, κατ΄ εντολή ξένων κέντρων εξουσίας και ξένων συμφερόντων». 

Ακόμη, τοποθετήθηκε το μέλος της Κ.Ε. κ. Κων. Νιζάμης, ο οποίος μίλησε για την «τεράστιας έκτασης ζημία που έχει υποστεί η πατρίδα και η εθνική μας κυριαρχία από τις υφιστάμενες πολιτικές επιλογές των τελευταίων κυβερνήσεων», ενώ ζήτησε και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμή του πεσόντα ήρωα της πολεμικής Αεροπορίας Ηλιάκη, αλλά και κάθε άλλου ιπτάμενου ήρωα, που έπεσε στο καθήκον υπεράσπισης της πατρίδας τα τελευταία χρόνια.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την πρόσκληση να λειτουργήσει μια ζύμωση των ευπρόσδεκτων επιμέρους σκέψεων, ιδεών και θέσεων του κοινού, σε απόλυτη συνάφεια με τις Αρχές του Κινήματος. Ο κ. Σακκάς, δε, ανακοίνωσε περιοδεία του Κινήματος Δικαιοσύνης ανά την Ελλάδα, καθώς και την έναρξη της προσπάθειας στελέχωσής του «με Έλληνες που σέβονται τις Συνταγματικές Αξίες και την  έννομη τάξη».