Το βιβλίο του Κομοτηναίου φωτογράφου Πέτρου Κοτζαμπάση, «Εμμονές Obsessions», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Black Box, παρουσιάζει  την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 20:00, στο cafe-bar Gecko (Βενιζέλου 40), η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής.

Πρόκειται για το πρώτο φωτογραφικό λεύκωμα του Πέτρου Κοτζαμπάση, ο οποίος αποτυπώνει στις φωτογραφίες τους την καθημερινότητα με τρόπο καθαρό, συνάμα μαγικό, με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο σύμπαν, όπου όλα είναι φανερά κι όμως κάτι κρύβουν, όχι με σύμβολα αλλά με υπαινιγμούς.

ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣΟ Πέτρος Κοτζαμπάσης διδάσκει φωτογραφία στις φωτογραφικές ομάδες Κομοτηνής, Ξάνθης και Καβάλας, και το όνομά του έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας εδώ και καιρό, λόγω της ιδιαίτερης ματιάς του, που μετατρέπει σε τέχνη, απλές στιγμές της καθημερινής ζωής.

Όπως αναφέρει ο Πλάτων Ριβέλλης στον πρόλογο του βιβλίου, «στις φωτογραφίες του Πέτρου Κοτζαμπάση τα στοιχεία είναι πολλά και συχνά δυσδιάκριτα ή μυστηριώδη. Μόνο που προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες και όχι μόνο μέσα από τη φόρμα. Η πολυπλοκότητα δεν περιορίζεται στον προφανή χώρο της φορμαλιστικής επιφάνειας, μέσα στον οποίο και πάλι κινείται με άνεση, αλλά συμπληρώνει την προσέγγιση με συναισθήματα, εντάσεις και αντιθέσεις που πηγάζουν από απρόσμενες λεπτομέρειες. Έτσι, η κάθε φωτογραφία του μετατρέπεται σε ένα γοητευτικό αμάλγαμα, το οποίο ανθίσταται σε εύκολες και μονοσήμαντες ερμηνείες».

­Κατά την παρουσίαση, ο φωτογράφος θα μιλήσει για το βιβλίο του, θα παρουσιάσει δείγμα της δουλειάς του και θα συνομιλήσει με το κοινό.