– Με στόχο τη διάδοση του νέου αθλήματος, αλλά και της ανάδειξης της ευχαρίστησης που προσφέρει η από κοινού συμμετοχή σε αυτό, αθλητών με, και χωρίς αναπηρία.

Παρουσίαση του αθλήματος «T.In.Basket / Totally Integrated Basketball», θα πραγματοποιήσει αύριο στην Κομοτηνή ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες «ΗΡΟΔΙΚΟΣ».

ΤΙΒΑ 2Το «T.In.Basket» είναι το νέο αναπτυσσόμενο άθλημα το οποίο παίζεται μεικτά από  Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) που είναι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου, και άτομα χωρίς αναπηρία. Αποτελεί μια σύγχρονη παραλλαγή της καλαθοσφαίρισης, με σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας και της άθλησης από κοινού, ατόμων με και χωρίς αναπηρία. Για πρώτη φορά ομαδικό άθλημα συνδυάζει τη συμμετοχή αθλητών με αναπηρία και αθλητών χωρίς αναπηρία, ως ίσους σε μία ομάδα, με κοινό χρόνο συμμετοχής και ευθύνης κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος.

Στην Ελλάδα παρουσιάζεται έντονη απήχηση του αθλήματος λόγω της ευρύτερης αποδοχής που έχει τόσο το άθλημα της καλαθοσφαίρισης όσο και και της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο (το πλέον διαδεδομένο ομαδικό άθλημα στα ΑμεΑ).

Στόχος της παρουσίασης είναι η  ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος μέσα από διαδραστικές δράσεις και ημερίδες, με τη συμμετοχή ΑμεΑ, φοιτητών, ακαδημαϊκών και αθλητικών συλλόγων που ασχολούνται με την καλαθοσφαίριση, προκειμένου να αναδείξουν την ιδιαιτερότητα του νέου αθλήματος και την ευχαρίστηση που προσφέρει η από κοινού συμμετοχή σε αυτό, αθλητών με αναπηρία και χωρίς αναπηρία, με απώτερο σκοπό την από κοινού καταπολέμηση του αποκλεισμού, και της συνεισφοράς στην επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 17 Μαΐου, σε Κομοτηνή και Σέρρες, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

Σέρρες

10:00 π.μ., Σχολή Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Θεωρητική παρουσίαση και προσέγγιση του αθλήματος.

11:00 π.μ., Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Σερρών, Πρακτική παρουσίαση και προσέγγιση του αθλήματος.

Κομοτηνή

5 μ.μ., Σχολή Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ., Θεωρητική παρουσίαση και προσέγγιση του αθλήματος.

5:45 μ.μ., Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Δ.Π.Θ., Πρακτική παρουσίαση και προσέγγιση του αθλήματος.

Η δράση χρηματοδοτείται και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», με τη συνεργασία του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση», του «Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ», και της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Hellenic Hope».