Απρόσμενη τροπή πήρε η εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας του συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης, όταν ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Τζαμπάζης, στον χαιρετισμό του, καλωσορίζοντας τον κόσμο και τους παριστάμενους επίσημους προσκεκλημένους, και εκφράζοντας την απαρέσκειά του για το γεγονός ότι θεσμικοί εκπρόσωποι δίνουν παραδοσιακά το παρών σε περιόδους εκλογών, όχι όμως και όταν δεν υπάρχουν πολιτικά γεγονότα, και παρότι από πλευράς του Δήμου παρίστατο ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Ταπατζάς, αναφέρθηκε τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ως έχων και Ηπειρωτική καταγωγή, «έπρεπε απόψε να είναι εδώ».

Λίγα λεπτά αργότερα όμως έκανε την εμφάνισή του ο Δήμαρχος, που γνωστοποιώντας πως καθυστέρησε λόγω του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη, και έχοντας πληροφορηθεί τα προηγηθέντα, είχε ιδιαίτερο τετ-α-τετ με τον κ. Τζαμπάζη στον προθάλαμο της αίθουσας, όπου προφανώς επελέγη η λήξη του συμβάντος, και στη συνέχεια οι δυο τους φωτογραφήθηκαν στο τραπέζι των επισήμων.

Πάντως το περιστατικό ευλόγως από τους παρευρισκόμενους συνδέθηκε με τη φημολογία των τελευταίων μηνών που θέλει τον κ. Τζαμπάζη να συμμετέχει σε διεργασίες σχηματισμού πολιτικής κίνησης ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών του 2019.