Παρουσία όλων των μελών του, πληθώρας συνεργατών καθώς και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, έκοψε τη Βασιλόπιτά του το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Την πίτα έκοψε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Σοφία Μενεσελίδου, η οποία αφού ευχήθηκε για το 2017 «μια αντίστοιχα όμορφη και δημιουργική με το 2016 χρονιά», τόνισε πως «όσο υπάρχουν άνθρωποι από την πόλη μας που αφανώς στηρίζουν την οικογένεια του ΔΗΠΕΘΕ και καταθέτουν ιδέες και προτάσεις, θα μπορούμε και να προχωράμε», και έκανε ειδική μνεία στα μέλη του Δ.Σ., στους εργαζόμενους αλλά και τους συνεργάτες του ΔΗΠΕΘΕ, που όπως τόνισε «εν μέσω αυτής της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας καταθέτουν τη δουλειά τους», καθώς και τα μέλη των ερασιτεχνικών εργαστηρίων του, για το τμήμα ενηλίκων των οποίων υπογράμμισε πως «πρόκειται για ανθρώπους που διαθέτουν πλέον την παιδεία να κάνουμε μαζί θεατρικές παραγωγές, πολλές από αυτές με όρους επαγγελματικούς».

Η κ. Μενεσελίδου έδωσε και μια πρώτη γεύση των δράσεων που προγραμματίζει το ΔΗΠΕΘΕ για το επόμενο διάστημα, δράσεις που σύμφωνα με την ίδια «θα αφορούν τόσο το επαγγελματικό όσο και το ερασιτεχνικό θέατρο, επιμορφωτικά σεμινάρια, καθώς και δράσεις με κοινωνικές παρεμβάσεις», όπως η συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, στην παιδιατρική κλινική του οποίου θα δοθεί μια σειρά παραστάσεων, ενώ θα υπάρχουν και δράσεις σχετικές με τον κινηματογράφο. Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια, το αμέσως επόμενο διάστημα το ΔΗΠΕΘΕ θα φιλοξενήσει θεατρική παράσταση από τη Ρωσία, στο πλαίσιο της δράσης «Το θέατρο στα Βαλκάνια και τις Παρευξείνιες χώρες». «Το ΔΗΠΕΘΕ ανήκει σε αυτή την πόλη, στους ανθρώπους της που δημιουργούν θεατρικά και έχουν τον πρώτο λόγο ως προς την αξιοποίησή του», τόνισε εμφατικά και με νόημα η κ. Μενεσελίδου καταλήγοντας.

Τυχεροί της Βασιλόπιτας αναδείχθηκαν ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, και ο κ. Γιώργος Αθανασιάδης, που έλαβαν ως δώρο από ένα γούρι για τη νέα χρονιά.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Εμρέ Αχμέτ, ο κ. Χασάν Χασάν, μέλος του Δ.Σ., καθώς και η κ. Ελένη Λαφτσή.

Πηγή: paratiritis-news.gr

Επιμέλεια: inkomotini.gr