Άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές στο beach bar West Side

Στις παλιές… κακές εποχές της παραλίας Φαναρίου παραπέμπει το περιστατικό βανδαλισμού του beach bar West Side που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο χώρο του beach bar και, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον φύλακα που υπήρχε, κατέστρεψαν με αιχμηρά αντικείμενα, πιθανόν μαχαίρια, δεκάδες ξαπλώστρες, καρέκλες και ομπρέλες.

Η οικονομική αποτίμηση της ζημιάς δεν είναι προς το παρόν ακριβής, αλλά το θετικό για την επιχείρηση ήταν ότι ο βανδαλισμός δεν ανέκοψε, παρά για λίγες ώρες, την ομαλή λειτουργία της. Για την ακρίβεια, χάρη στην αλληλέγγυα διάθεση άλλων επιχειρηματιών της περιοχής και συγκεκριμένα των ιδιοκτητών των beach bar Sunrise, 4U και Mermaid, το West Side λειτούργησε κανονικά και υποδέχτηκε πλήθος λουομένων από τις πρωινές ήδη ώρες της Κυριακής. Μάλιστα, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να παραληφθεί ο καινούργιος εξοπλισμός, που θα αντικαταστήσει τον κατεστραμμένο.

Το περιστατικό του βανδαλισμού διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ικανά στοιχεία, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

Το λυπηρό της υπόθεσης, πέρα από αυτή καθαυτή τη ζημία που προκλήθηκε από τον βανδαλισμό, είναι ότι αυτός έρχεται σε μια εποχή που η πολύπαθη παραλιακή ζώνη του Φαναρίου και της Αρωγής δείχνει να βρίσκει τον βηματισμό της, σε μια κατεύθυνση ανάπτυξης. Για πρώτη φορά φέτος οι παραχωρήσεις των εκτάσεων για beach bar ήταν πολυετείς εκ μέρους της πολιτείας, πράγμα που επιτρέπει στους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν καλύτερες υποδομές και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους για το κοινό, ντόπιους και τουρίστες, που επιλέγει για τις αποδράσεις τους την παραλιακή ζώνη της Ροδόπης. Επιπλέον, όλοι θυμόμαστε το σκηνικό ερήμωσης που είχε δημιουργηθεί στο δυτικό τμήμα της παραλιακής ζώνης, όπου συνέβη και το επίμαχο περιστατικό βανδαλισμού. Φέτος, λοιπόν, σημειώθηκε μία «νεκρανάσταση» της συγκεκριμένης παραλιακής έκτασης, με τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς της ΕΤΑΔ να δίνουν ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης στην περιοχή και να εγγυώνται την περαιτέρω ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια. Όπως είναι φυσικό, περιστατικά βανδαλισμού όπως αυτό που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, δεν υπονομεύουν τη λειτουργία μεμονωμένων επιχειρήσεων αλλά συνολικότερα την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης της Ροδόπης.