Ναυαγοσωστική κάλυψη σε διπλάσια, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, έκταση της παραλίας Αρωγής καλείται να παρέχει κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού ο Δήμος Κομοτηνής.

Όπως διαβάσατε πρόσφατα στο Inkomotini.news, ενώ μέχρι πέρυσι χαρακτηριζόταν ως πολυσύχναστη μια παραλιακή έκταση μήκους 600 μέτρων, για πρώτη φορά φέτος ο χαρακτηρισμός αυτός αφορά 1.200 μέτρα παραλίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την έκταση όπου το καλοκαίρι του 2017 λειτουργούσαν τα αναψυκτήρια «LA PLAZ», «SUNRISE», «CRAB», «FOR YOU», «ALEMAGOU», «ΝΗΣΟΣ» και «ΑΝΕΜΟΣ».

Στην παραπάνω έκταση θα υπάρχουν τρεις ναυαγοσωστικοί πύργοι, με το απαραίτητο προσωπικό ναυαγοσωστών που θα μεριμνά για την ασφάλεια των λουόμενων σε καθημερινή βάση. Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστική κάλυψη θα παρέχεται κατά το τετράμηνο από 1 Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου, από τις 10.30 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα.

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου της υπηρεσίας ναυαγοσωστικής κάλυψης θα διεξαχθεί την Τρίτη, 15 Μαΐου και ο προϋπολογισμός της σχετικής δαπάνης ανέρχεται σε 58.838,98 ευρώ, άνευ του ΦΠΑ 24%.

Ο ανάδοχος που θα προκύψει από τον διαγωνισμό θα αναλάβει να διαθέτει ικανό αριθμό ναυαγοσωστών για την ασφάλεια των λουόμενων. Κάθε ναυαγοσώστης θα ελέγχει έκταση ακτής σε ακτίνα 200 μέτρων εκατέρωθεν του ναυαγοσωστικού πύργου. Επειδή η παραλία Αρωγής θα διαθέτει τρεις πύργους και άρα τρεις τουλάχιστον ναυαγοσώστες, ο ανάδοχος θα πρέπει να προσλάβει και έναν συντονιστή-επόπτη ναυαγοσωστών.